Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1992 yılından bu yana yabancı uyruklu öğrencilere eğitim hizmeti veriyor. Bu yıl 40 farklı ülkeden toplam 400 yabancı öğrencinin eğitim gördüğü İlahiyat Fakütesi’nde, öğrencilere ilk olarak Türkçe daha sonra Arapça öğretiliyor. Farklı kültürlerin, farklı dillerin ve farklı renklerin bir arada bulunduğu 2 bin 300 öğrencisi bulunan İlahiyat Fakültesi’nin Dekanı Prof. Dr. Yaşar Aydınlı, "Çok çeşitli kültürlerin mensubu öğrencilerin okulumuzda eğitim görmelerinden çok memnunuz. Çoğunluğu Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerimiz, kültürler farklı olsa da çabuk adapte olabiliyorlar" dedi.

KAHVALTIDA EKMEK YERİNE PİRİNÇ İSTEYEN ÖĞRENCİ

Yabancı uyruklu öğrencilerin yüzde 80’inin Türkiye Diyanet Vakfı tarafından verilen burslarla eğitim gördüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Aydınlı, "Öğrencilerimiz Türkçe öğrenene kadar biraz zorluk yaşıyorlar ama, sonrasında çabuk kaynaşıyorlar. Geçenlerde Tayland’dan gelen bir öğrenci bize 'kahvaltıda ekmek yerine pirinç verin. Biz ekmek yiyemiyoruz' dedi. Yemekler farklı olduğu için biraz zorlanıyorlar ama, biz elimizden gelen desteği veriyoruz" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde eğitim gören yabancı öğrencilerin çoğunluğu Mozambik, Nijerya, Uganda, Fildişi Sahilleri gibi Afrika ülkelerinden gelirken, Balkanlar’dan gelen öğrencilerin de olması dikkat çekiyor.



IA,ST(FK/COŞ)