Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen ve yaklaşık 15.5 saat süren dava saat saat 00.15 sıralarında sona erdi. Mahkeme heyeti, emniyet müdürü N.Ş.'nin firari olduğu davada, tutuklu yargılanan 19 sanığın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, tahliye kararına sanıkların 18 yaşından küçük olduğunu, cezaevinde tutuklu kaldıkları süreyi ve kanıtların toplanmasını gerekçe gösterdi. Tahliye kararını öğrenen tutuklu yakınları anne babalar ve çocukların yakınları adliye önünde tahliye kararını kendilerine getiren avukatlarına sarıldı.

Sevinç çığlıklarının atıldığı Sakarya Adliyesi önünde 19 tahliye kararı sonrası aileler tahliye olan çocuklarını cezaevinden almak için Ferizli İlçesi'ndeki cezaevine gitti.

Yaklaşık 50 araçla saat 00.30 sıralarında yola çıkan aileler çocuklarının bulunduğu cezaevi ring aracının cezaevine girişi sırasında alkışladı.

Cezaevi ring araçına doğru el sallayıp çocuklarına seslenen ailelerin bekleyişleri yaklaşık 4 saat sürdü. Saat 04.50'de tutuklu yargılanan 19 sanık çocuğun cezaevinde kaldıkları A7 Koğuşundan tahliye işlemlerinin ardından cezaevinden çıkmalarında sevince dönüştü. Çocuklarının cezaevi kapısına geldiğini gören aileler coşkuyla ıslık çalıp, alkışlarla onları çocuklarını karşıladı. Dönüş yolunda da uzun bir konvoy oluşturan aileler, kornalar basarak tahliye kararının sevincini yaşadı. 

Çocukların anne ve babaları, 14 yaşındaki Ö.C.'nin cinsel istismarıyla ilgili olarak "Her ne kadar çocuksa ve kamu davası olarak görülüyorsa bizim çocuklarımızda cinsellik anlamında farklı bir boyutta değil. Hatta çoğu çocuk, Ö.Ç.'den küçük olmakla beraber tahrik mesajları sebebiyle böyle bir hataya düşmüşler" iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, dava kapsamında hakkında gıyabı tutuklama kararı bulunan Emniyet Müdürü N.Ş.'nin yurt dışına nereden çıkış yaptığının araştırmasını istedi. Ayrıca davanın sanık ve mağdurlarının 15 yaşından küçük olması nedeniyle içeriğine yayın yasağı getirildi.



ZT(MB/İD)