Engin ÖZMEN/ BABAESKİ(Kırklareli),-SİİRT’in Pervari İlçesi’nde düşen helikopterde şehit olan Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici’nin Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Kuleli köyünde yaşayan ailesi, acı haberle yıkıldı.

Şehit haberinin alınmasının ardından Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan ve askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte evli ve 2 çocuk babası olan Üsteğmen Ersan Yenici’nin Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Kuleli köyünde yaşayan ve çiftçilik yapan anne Ayşe ve baba Ali Yenici’nin evine gitti.

Karşısındaki askerleri görünce bayılan anne Ayşe Yenici, hazır bekletilen ambulansa bindirilerek tedavi altına alındı. Baba ise sinir krizleri geçirdi. Sakinleştirici yapılan anneye acı haberi şehidin kardeşi Ercan Yenici verdi. Acı haberle yıkılan annenin feryatları yürekleri dağladı.

ŞEHİT BABASININ TEPKİSİ

Oğlunun fotoğrafına sarılan baba Ali Yenici, "Benim oğlum seve seve askerliği istedi. 'Ben asker olacağım baba' dedi. Bayramda gördüm en son oğlumu. 1 hafta önce gitti. Benim oğlum vatan uğruna feda olsun. Ancak Başbakana ve hükümete hakkımı helal etmiyorum. Hiç bir zaman helal etmeyeceğim. Bu evlatlar kolay yetişmiyor. Bu söylediklerimi sansürlerseniz size de hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Şehit askerin baba ocağı Türk bayraklarıyla süslenirken,eşi ve 2 çocuğunun Siirt’te olduğu belirtildi.