İlginç hırsızlık olayı geçen cumartesi günü Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. Meslektaşları arasında 'Doğan Usta' olarak tanınan Mehmet Ali Canpolat, Akyazıcı Apartmanı'nın arızalanan motorunu söktü. Canpolat, asansörün arızasının üretim hatasından kaynaklandığını ve motoru fabrikaya göndermesi gerektiğini tespit etti. Firma ile temasa geçen Canpolat, pazartesi günü kargoya vermek için sözleşip, motorun parçalarını asansör dairesinde bırakıp binadan ayrıldı.

'DOĞAN USTA GÖNDERDİ' DİYİP MOTORU GÖTÜRDÜLER

Mehmet Ali Canpolat'ın binadan ayrılmasından kısa süre sonra, 20- 25 yaşlarında 2 kişi apartmana geldi. Binaya girip, asansör dairesine çıkan hırsızlar, fabrikaya gönderilmeyi bekleyen motor, kasnak ve bobini yüklenip 6'ıncı kattan aşağıya indirdi. Yolda karşılaştıkları yöneticiye de, "Bizi Doğan Usta gönderdi. Asansörün motorunu bakıma götürüyoruz" diyen hırsızlar, çaldıkları malzemeleri yan sokakta park ettikleri kamyonete yükleyip ayrıldı.

2 GÜN SONRA GELİNCE MOTORU BULAMADI

Olaydan 2 gün sonra asansörü tamir için yeniden Akyazılı Apartmanı'na gelen Canpolat, motor parçalarının yerinde olmadığını gördü. Yöneticinin, "Senin gönderdiğin elemanlar motoru götürdü" demesi üzerine malzemelerin çalındığını anlayan Canpolat, "Ben 40 yıllık asansör ustasıyım. Benim oğlumdan başka yardımcım da, elemanım da yok. Yanlışlık olmasın" diyerek olayı araştırmaya başladı.

Çevredeki esnafIn güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen Canpolat, 2 şüphelinin bir işyerinin güvenlik kamerasına yakalandığını saptayıp, polise suç duyurusunda bulundu. Polis olayla ilgili çalışma başlatırken, Canpolat da elindeki kamera görüntüleriyle, motoru satmış olmaları ihtimaliyle meslektaşlarının işyerlerini gezip, şüphelileri arıyor.



FK(BK/COŞ)