Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık iki ay önce bir otoparktan çalınan cipi ele geçirdi. Cipin bagajında yapılan aramada hırsızlıklarda kullanıldığı anlaşılan demir kesme makasının elle tutulan kısmında, kurumuş ter ile deri parçalarının olduğu görüldü. Bu parçalar incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan DNA testinde, kurumuş ter ve deri parçalarının, hırsızlık suçundan daha önceden 57 kez polise geliş kaydı bulunan Sabri K.'ya (28) ait olduğu tespit edildi.

 


BACAKLARINDAN VURULMUŞ

Polis Sabri K.’nın Gazi Mahallesi'ndeki bulunan evine yaptığı baskında zanlıyı gözaltına aldı. Sabri K.’nın arkadaşlarıyla yaşadığı bir anlaşmazlık sonucu uğradığı silahlı saldırıda bacaklarından vurularak yaralandığı belirlendi. Koltuk değnekleriyle yürüyebilen Sabri K., polis tarafından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

 


DAHA ÖNCE ÇATIDA YAKALANMIŞTI

Zanlı Sabri K.’nın arkadaşları tarafından vurulmadan önce 8 işyerine girerek hırsızlık yaptığı tespit edildi. Yapılan soruşturmada Sabri K.’nın 2011 yılının Mart ayında oto hırsızlarına karşı yürütülen başka bir operasyon sırasında çatıdan kaçmaya çalışırken gözaltına alındığı belirlendi. İstanbul, Diyarbakır, Batman, Kocaeli ve İzmir'de ve 54 kişinin gözaltına alındığı bu operasyonda zanlıların aralarında Doktor Murat Topoğlu’nun Ferrari ve Mercedes marka otomobillerinin bulunduğu onlarca araç çaldıkları ortaya çıkmıştı. Polis helikopteri desteği ile yapılan baskınlar sırasında Sabri K., çatıya çıkararak kaçmaya çalışmış ancak durumu fark eden polislerin düzenlediği operasyonla kiremitlerin üzerine yatırılarak etkisiz hale getirilmişti.

Oto hırsızlık büro amirliği tarafından işlemleri tamamlandıktan sonra polislerin yardımıyla koltuk değnekleriyle adliyeye götürülen Sabri K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(BB) (FOTOĞRALI)