İddiaya göre, bir inşaat firmasında görevli muhasebe müdürü Şule Çakır şirketin şoförü Yüksel Müselli ile Dudullu'daki bir bankadan bugün 800 bin TL çekti. Şule Çakır ile Yüksel Müselli bankadan çektikleri paranın 400 bin TL'sini yolda başka bir bankaya yatırıp geri kalan 400 bin TL ile Üsküdar'daki şirkete devam etti.


Şule Çakır ve Yüksel Müselli'nin içinde bulunduğu 34 BOF 90 plakalı araca  saat 16.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi, Koru Park Sokak girişinde 34 NFM 29 plakalı cip hafif bir şekilde arkadan çarptı. Çarpmanın ardından şoför Yüksel Müselli aracı park edip hasara bakmak için aşağı indi. Bu sırada cipten aşağı inen zanlılar ellerindeki bıçakla şoför ve muhasebe müdürünü etkisiz hale getirmeye çalıştı. Aracın camlarını kıran zanlılardan birisi 400 bin TL dolu  çantayı aldı.


Şoför Yüksel Müselli engel olmaya çalışırken çantadan 100 bin TL yere düştü. Zanlılar geri kalan 300 bin TL ile kendilerini almaya gelen başka bir otomobil ile olay yerinden uzaklaştı. Olayın ardından üzerlerindeki şoku atlatan Şule Çakır ile Yüksel Müselli hemen polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri şirket elemanlarının ifadelerine başvurdu.

Bir şirket yetkilisi olayla ilgili olarak, "Bankadan para çekmişlerdi, takip etmişler arkadan çarpıp kaza süsü vererek paraları gasp etmişler" dedi. Polis 5 kişi oldukları öğrenilen gaspçıları yakalamak için soruşturma başlattı.