4 yıllık asker 26 yaşındaki Çavuş Gökhan Dokur'un cenazesi, eşi Hülya Dokur'un Dumlupınar Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada şehidin babası Fahri Dokur, eşi Hülya Dokur, kayınpederi Nusret Altun ve diğer aile fertleri helalleşti. Daha sonra ambulansa konulan cenaze Kaptan Mehmet Paşa Camii'ne götürüldü. Buradaki törene şehidin ailesi, Hatay Milletvekilleri AK Partili Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, CHP'li Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 39'uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Vali Yardımcısı Kadim Doğan, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ile vatandaşlar katıldı.

'KUZUM YETİM KALDI'

Şehit Gökhan Dokur'un cenazesi askerlerin omuzlarında caminin avlusuna getirilirken, eşini kaybetmenin acısını yaşayan Hülya Dokur, kucağındaki 8 aylık oğlu Poyraz Berat'a sarılıp ağıtlar yaktı. Kadın astsubaylar ve yakınları tarafından teskin edilmeye çalışılan Hülya Dokur, "Bayram görmedik. Ne desem boş. Kim ne yapacak ki? Her şey meydanda. Görev uğruna gönderdiler. Ne görevi bu? Kimi koruyorlar? Niçin gönderdiler? Kuzumu yetim bıraktılar. Allah'ım versinler hesabını, kim gönderdi onları?" diyerek gözyaşı döktü.

YETİM BERAT'A KOMUTAN ŞEFKATİ

Cami avlusundaki bankta oturan şehidin babası Fahri Dokur, kayınpeder Nusret Altun ile şehit eşi Hülya Dokur'un yanına giden 39'uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, tek tek taziye dileyip, teselli etmeye çalıştı. Tuğgeneral Atınç şehidin minik oğlu Poyraz Berat'ı da kucağına alarak bağrına bastı, şefkat gösterdi. Bu arada ağıt yakan şehit eşi Hülya Dokur "Hesap versinler, hesap versinler" diye tepkisini yineledi.

Tuğgeneral Atınç ise "Allah sabır versin. Tüm milletimize sabır versin. Allah'ın yüce katında bizi seyrediyor. Biz hepimiz oraya gönüllü olarak, koşmak için bu üniformayı giydik. Herkese sabırlar diliyorum" diye üzüntüsünü dile getirdi.

İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi top arabasında taşınırken, şehidin eşi tabuta son kez dokunarak vedalaştı. Şehit Pamir Caddesi'nde kortej ilerlerken, kaldırımlardaki ve evlerin balkonlarındaki vatandaşlar gözyaşı dökerek, terörü lanetledi.

Şehit Gökhan Dokur'un cenazesi İskenderun Şehitliği'nde dualarla toprağa verildi.


UA(OA/AAA) (FOTOĞRAF)