Başkan Ali Erdoğan, Uşak’ta restore edilmeyen eski ev bırakmayacaklarını dile getirdi. Erdoğan, "2011 yılından bu yana kentimizdeki tarihi evleri teker teker kurtarıyoruz. İlimizi bu konuda örnek şehir yapacağız. 2011 yılı içinde 12 eski evin dış cephesinde iyileştirme çalışması yaptık. Bu yıl da 3 evin restorasyon çalışması devam ederken, eski belediye atölyesindeki Kent Müzesi çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca 2013 yılında da tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan eski evlerin tadilatlarını sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan, tarihi evleri yeniden oturulur hale getirerek geçmişin yaşatılması gerektiğini ifade etti. Başkan Erdoğan, "Uşak tarihi evler konusunda çok şanslı bir şehir. Bu potansiyeli yeniden harekete geçirmek için evlerimize sahip çıkmak gerekiyor. Bu nedenle belediye olarak bu yıl önemli bir çalışma sergiledik. Mülkiyeti vatandaşlarımıza ait 12 evin dış cephesini yenileyerek muazzam bir sokak yarattık. Bununla birlikte 3 evi de satın aldık ve bu evlerde çalışmalarımız devam ediyor. Belirlediğimiz bazı evlerinde kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Amacımız Uşak’ta kaderine terk edilmiş tarihi ve kültürel yapı bırakmamaktır" diye konuştu.

BAŞKAN, VATANDAŞLARIN FAYDALANMASINI İSTEDİ

Restore edilen evlerden vatandaşların faydalanmasını isteyen Başkan Erdoğan, eski evleri restore ederken vatandaşların da faydalanacağı mekanlar haline getirmeye özen gösterdiklerini kaydetti. Erdoğan, "Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Karaağaç Evi kurslar için, yine restore ettiğimiz bazı evlerde muhtarlarımız vatandaşlara hizmet veriyor. Önemli evlerden birisi olan Dokur Evi’nde Uşak’ın önemli kültürel varlıklarından birisi olan halıcılık kursu veriliyor. Şu anda Küçük Çarşı mevkisinde yer alan bir ev restore edildi. Burası da İslamoğlu Kültür Evi oldu ve vatandaşlarımızın hizmetine sunularak Yaren Geceleri düzenleniyor. Ayrıca efsane Belediye Başkanımız Hakkı Yağcı’nın hurdaya gidecek makam aracı da gerekli bakımları yapılarak çalışır hale getirildi. Vatandaşlarımızın da bu eserlerimize sahip çıkmalarını istiyorum" dedi.



YK(İÖ/BT)