Sigara yasağına karşı denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirten Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal şunları söyledi:

"Kapalı alanda sigara denetimlerinde halkımızın duyarlılığı artırılarak, tütün ve tütün mamulleri tüketiminde belirgin bir oranda azalma gözlendi. İl genelinde Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ve Uşak Devlet Hastanesi bünyesinde iki sigara bırakma polikliniği hizmet vermekte. Bu polikliniklerden yararlanmak isteyenler direkt giderek muayene olabilir, ya da 171 sigara bırakma hattından randevu alarak bu polikliniklerimizden yararlanabilirler. Şu ana kadar sigara bırakma polikliniklerimize 6 bin 500 vatandaşımız müracaat etti."

'KARARLI MÜCADELE ŞART'

Sağlık Müdürü Ünal, tütün ve tütün ürünleri kapsamında kararlı ve yeterli bir mücadele için, tüketicinin de içinde olduğu hemen her kesimin bilinçli bir şekilde mücadele etmesinin, gelecek nesiller için bir görev ve zorunluluk olduğunu ifade etti. Bu mücadelenin verilememesi halinde, sigaranın neden olduğu ölümlerin artacağını belirten Dr. Ünal şöyle konuştu:

"2000- 2024 döneminde 150 milyon insanın sigaraya bağlı hastalıklardan öleceği tahmin edilmekte. Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında da sorunun ne kadar ciddi olduğu anlaşılmakta. Dolayısıyla sigara ile mücadelenin önemi her geçen gün artmakta. Tüm halkımızı, her yıl 10 bin kişinin ölümüne sebep olan sigara ve sigara mamullerinden uzak durmaya ve sigarayı bırakmaya davet ediyoruz."



YK(İÖ/COŞ)