Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Şubesi ekiplerinin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bir hırsızlık olayına müdahale ederken çıkan arbedede hayatını kaybeden Kenan Kapısız için Uşak Alevi Kültür Derneği açıklama yaptı.

Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir, adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, “Dernek üyemiz rahmetli Kenan Kapısız’ın olayla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Olayın meydana geldiği tarih ve saatte, o mevkide oturan kayınvalidesinin evine ziyarete gelmiş, silah seslerini duyunca dışarı çıkmış, olayı yatıştırmak ve her iki tarafı da ayırmak için çaba göstermiştir. Arkadaşımız, tüm iyi niyeti ile olayı yatıştırmak isterken, takip edilen şahıslarla, polis arasında yaşanan arbede sonucu Komiser H.G.’nin silahı patlamış ve arkadaşımız başından vurularak yaşamını yitirmiştir. Kenan Kapısız, çevresinde dürüstlüğü ile tanınmış herkese yardım etmeyi hayat felsefesi edinmiş tertemiz bir arkadaşımızdı” dedi.

Uşak Alevi Kültür Derneği yönetimi olarak, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüklerini ifade eden Sağdemir, “Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Kenan Kaygısız’ın hırsızlık, gasp ve polise mukavemet gibi hiçbir fiili harekette bulunmadığını doğrulamıştır. Kaygısız’a Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere tüm canlarımıza başsağlığı diliyoruz. Bir daha böyle üzücü olayların yaşanmamasını da diliyoruz” diye konuştu.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK,