Evrenli Parkı’nda gerçekleştirilen festivale Uşak Vali Yardımcısı Bayram Öz, Sivaslı Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Sivaslı Belediye Başkanı AK Partili Zafer Küçükgöl ve vatandaşlar katıldı. Çileğin Sivaslı İlçesi’yle özdeşleştiğini belirtenBelediye Başkanı Zafer Küçükgöl şunları söyledi:

"Çilek bölgemiz için önemli bir geçim kaynağı. Ancak bu yıl 3 bin dekarlık üretim alanı 500 dekara düştü. Girdilerin artması ile üreticiler kiraz ve taze fasulyeye yöneldi. Kışın sert olmasından kaynaklı çilek kalitesi de düştü. Bundan sonra çilek için neler yapılabilir düşünmemiz gerekiyor. Yeni fikirler üreterek çileğin önünü açması gerekiyor."

GÜL VE ERDOĞAN POSTERLERİ

Sivaslı Belediyesi, festival alanına Türk Bayrağı, Atatürk portresinin yanına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerini  de astı. 'En Güzel Çilek Yarışması'na 26 üretici katıldı. 'Yetiştirme Tekniği' dalında Sabır Demirhan, 'Arazi büyüklüğü ve üretim fazlalığı' dalında Seda Dinçerler, 'Meyve kalitesi' dalında Şaban Dinç birinci olurken, jüri özel ödül Şerife Yıldız’a verildi. Üreticiler birer çeyrek altın ve teşekkür belgeleriyle ödüllendirildi.



YK(AÖ/COŞ)