UŞAK Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi, bir süre önce 'Bilişim Suçlarıyla Mücadelede Uzmanlaşma' ve 'Bilişim Sistem Mühendisliği' konulu iki ayrı proje hazırladı. Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi'nde görevli polislerin uzmanlaşmasının hedeflendiği projeye Zafer Kalkınma Ajansı 1. Teknik Destek Programı kapsamında 15 bin TL hibe destek sağlandı.

Proje, Atatürk Kültür Merkezi'nde bugün düzenlenen törenle tanıtılıp, hayata geçirildi. Törene Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Bağımsız Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Bilişim Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanlığı Bilişim Suçları Akademisi Şube Müdürü 3. Sınıf Emniyet Müdürü İbrahim Sarı ve daire müdürleri katıldı. Törende konuşan Uşak Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, projeyi bilişim suçlarıyla mücadelede basamakları hızla çıkabilmek ve bu tür suçlarla daha etkin bir şekilde mücadele edebilmek amacıyla hazırladıklarını söyledi.

Proje kapsamında Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından verilen eğitime Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi'nde görevli 10 polis ve bir valilik görevlisi katılacak.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilecek ve 30 gün sürecek eğitimde katılımcılara toplam 100 saat süreyle "Sistem Bilişim Mühendisliği" konusunda bilgiler verilecek.

YK(AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)