Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Karayaman’ın araştırmaları sırasında ortaya çıkan, 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' adlı ikinci fotoğrafın 1934 ile 1937 yılları arasında Uşak Belediye Başkanlığı yapan Hakkı Doğan’ın ailesinde olduğu belirlendi. Fotoğrafın Kent Tarihi Müzesi’nde bağışlanarak sergilenmesi amacıyla harekete geçen Uşak’ın Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan, belediye eski başkanı Hakkı Doğan’ın ailesi ile yaptığı görüşmeler sonucu fotoğrafın bağışlanmasını sağladı.

Cumhuriyet tarihinin izlerini taşıyan fotoğrafın bağışı için belediyede tören düzenlendi. Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın makamındaki teslim törenine Başkan Erdoğan, Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Karayaman, eski Belediye Başkanı Hakkı Doğan’ın torunu Sevinç Candoğan ve belediye yetkilileri katıldı. Fotoğrafın artık gerçek yerinde olduğunu belirten Sevinç Candoğan, "Uşak’ta tarihi ve kültürel değerlerin toplandığı Kent Tarihi Müzesi’ne bu tarihi fotoğrafı bağışlamak beni heyecanlandırdı. Gelecek nesillere kentimizin tarihini ve kültürünü yaşatma adına tarihe ışık tutan bu fotoğrafı müzede görmek beni şimdiden gururlandırdı" dedi.

Başkan Ali Erdoğan, geçmişe yönelik tarihi ve kültürel eşyaların korunması ve günümüze kadar korunmasının zor bir iş olduğunu dile getirdi. Başkan Erdoğan, "Toplum olarak tarihi ve kültürel varlıklarımızı maalesef fazla koruyamıyoruz. Belediye olarak kurduğumuz Kent Tarihi Müzesi’nde bir hafıza merkezi oluşturma gayreti içindeyiz. Geçmişten gelen birikimimizi müzemizde toparlayıp gelecek nesle aktaracağız. Müze çalışmalarında ilk elektriğin ilimizde 1909 yılında kullanıldığını, İstanbul’da bile elektriğin 1914 yılında kullanılmaya başlandığını öğrendik. Her yanı tarih olan ülkemizde ve şehrimizde kazanımlar elde etmek ve gelecek nesillere yaymak için çaba içindeyiz. Rahmetli belediye başkanlarımızdan Hakkı Doğan’ın torunu Sevinç Candoğan’dan 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' adlı yeni fotoğrafı almak bizleri mutlu etti. Bağışçımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kent Tarihi Müzesi’ne yaptığı bağışlarla dikkat çeken işadamı Cavit Köksal’ın yeni eserleri bağışladığı törende Başkan Ali Erdoğan, Sevinç Candoğan’a daha önce bulunan ve tescillenen 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' adlı diğer fotoğrafın yer aldığı plaketi verdi.