Uşak Kent Konseyi Başkanı ve Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zayfer Aydın, Uşak'ın organ bağışlarında ve yüz naklinde sembol kent haline geldiğini söyledi. Aydın, "Organ bağışının önemini vurgulamak için Uşak Üniversitesi ile birlikte 'Uşak'ın Erdemli Yüzleri' isimli konferans düzenledik. Bu konferansta, ilk yüz naklinin kahramanları olan ve tıp tarihine geçen Prof. Dr. Ömer Özkan ile donör Ahmet Kaya'nın bağışlanan yüzünün nakledildiği Uğur Acar bizlerle olacak" dedi. Aydın konferansın 14 Temmuz Cumartesi günü saat 15.00'te Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenleneceği söyledi.

İLK KEZ BULUŞAÇAKLAR

Uşak'ta tarihi bir buluşmanın gerçekleşeceğini belirten Aydın, "Uşak'ta Cumartesi günü tarihi bir buluşma gerçekleşecek. Donör Ahmet Kaya'nın ablası Fadime Çil ve buradaki çocukları Uğur Acar ile ilk kez karşı karşıya gelecek. Konferansın ardından Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Antalya'dan gelen misafirlerimiz onuruna akşam yemeği verecek. 15 Temmuz Pazar günü de Taşyaran Göleti'ndeki kahvaltının arından Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri, Ulubey Kanyonları ile kentin tarihi ve turistik yerleri gezilecek" diye konuştu.

Donör Ahmet Kaya'nın ablası Fadime Çil, donör Tevfik Yılmaz'ın annesi Emine ve babası Mehmet Yılmaz ile son olarak zihinsel engelli oğlu Suat Yörük'ün iç organları ve korneasını bağışlayan Ummuhan Yörük de onur konuğu olarak konferansa katılacak. Bağışçı ailelere Uşak Kent Konseyi ve Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın tarafından çiçek verilecek.



YK (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)