Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen defileye Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Çelik ve eşi Ümran Çelik, Uşak Belediye Başkanı Bağımsız Ali Erdoğan ve eşi Aysun Erdoğan, Uşak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, Uşak Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ferhat Bursal, Tasarımcı Cemile Gül, öğretim görevlileri ve çok sayıda kişi katıldı. Tasarımcı Cemile Gül tarafından 2 yılda hazırlanan ve Kütahya, Bilecik ile Eskişehir yöresinden Osmanlı döneminin nakış motiflerinin işlendiği 60 kıyafet, Ankara’dan özel bir ajansın 10 mankeni tarafından tanıtıldı.

Tasarımcı Cemile Gül, Türkiye’nin kültürü ve özünü, kadınların kıyafetlerine işlediği birbirinden güzel motiflerle dünyanın her yanında tanıtmayı amaçladığını söyledi. Gül, şöyle dedi:

"Ben, Türk kadınını temsil ediyorum. İngiltere Kraliyet Sarayı bile sunduğum kıyafetlere saygı gösterdi. Gelecek nesle köprü olmaya çalışıyorum. Tüm çabam gençlerimize kültürümüzü ve özümüzü aktarmak."

Mankenlerin tanıttığı Osmanlı dönemi motifleriyle bezenmiş birbirinden güzel kıyafetler, defileyi izlemeye gelenler tarafından uzun süre alkış aldı. Defilenin finali 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde Türk Bayrağı motifli kıyafetle yapılırken, Tasarımcı Cemile Gül’e Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden’in eşi Yeşim Erden ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Çelik’in eşi Ümran Çelik tarafından plaket verildi.



YK(İÖ/İD)