USAID Başkanı Rajiv Shah, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ile birlikte Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ı makamında ziyaret etti. Geniş güvenlik önlemleri altında Kilis'e gelen Shah ve Ricciardone'yi valilik bahçesinde Elbeyli Kaymakamı Meral Uçar ve  Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Suphi Atan karşıladı. Valilik girişinde Vali Hüseyin Tapsız'la tokalaşan ABD'li konuklar, şeref defterini imzaladı. Vali Tapsız, Shah ve Ricciardone'ye Türkiye'de barındırılan Suriyeli sığınmacılarla ilgili bilgiler verdi. Vali Tapsız, herhangi bir mezhep ayrımı yapmadan Suriyeliler'e yardım ettiklerini belirtirken şöyle dedi:

"Tüm Suriyeliler'e kapımızı açıyoruz. Öncüpınar Sınır Kapısı'nın 500 metre ilerisinde Suriye'nin Esselame Sınır Kapısı ve sınıra yakın bölgelerde bombardıman, çatışmalar yaşanıyor. Suriye devletinin sivil halka karşı büyük bir şiddet uyguladığını görüyoruz. Her gün bunu yaşıyoruz. Bizim hem 'Komşumuz', 'Dostumuz' dediğimiz Suriyeliler inşallah kendi ülkelerine, köylerine dönerler. Suriyeliler'e insanı yardım en üst düzeyde yapmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye'de sığınmacı sayısı 130 bini bulmuş durumda. Şu zamana kadar Suriyeli sığınmacılar için yapılan harcamaların tutarı 450-500 milyon dolar buldu. Sizlerin ziyaretleri bizleri ve özellikle Suriyeliler için çok önemli. Uluslararası toplumun farkındalığı sağlamak bakımından çok önem veriyoruz." 

Vali Tapsız'ın konuşmasının ardından ziyaret basına kapalı devam etti.

ABD heyetinin Valilik ziyaretinde Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Suphi Atan ile Elbeyli Kaymakamı Mural Uçar hazır bulundu.



RÇ(OA/İD)