İlk ürünlerini 2010 yılının Temmuz ayında pazara sunan Urla Şarapçılık, yerel üzümlerin potansiyelini ortaya çıkarma misyonuyla doğrudan örtüşen şaraplarıyla, geçen yıl Japonya gibi iddialı bir pazarda girdi. Şarapların en önemli özelliği, firmanın İzmir’in Urla İlçesi’nde bulunan kendi bağlarında yetiştirilen organik üzümlerden üretilmesi.

Urla Şarapçılık Yönetim Kurulu üyesi Bülent Akgerman, organik üzümlerden üretilme kriterinin kendilerine avantaj sağladığını belirterek, teknik açıdan son derece donanımlı ve gelişmiş laboratuar biriminin yanı sıra, çevreye dost, enerji tasarrufun maksimum düzeyde olduğu şaraphaneye sahip olduklarını söyledi. Yaklaşık 7.5 milyon euroluk bir yatırım gerçekleştirdiklerini anlatan Akgerman, “Turistik açıdan her geçen gün daha çok tanınan bölgenin yok olan şarap kültürünü yeniden canlandırmak ve çeşitlendirerek yeni kapılar açma kararlılığındayız. Amacımız bir gün tüm dünyada ilgi ve saygı duyulacağına inandığımız 'Urla butik şarabını' üretmek” dedi.

Akgerman, 2012 yılı beklentilerini anlatırken de “Ürettiğimiz üst- premium segmentteki şarapları tüketen hedef kitlemizin gösterdiği, son birkaç yıldır artarak devam eden ilginin daha da bilinçlenerek yükseleceğini düşünüyorum. 2012 yılında umuyorum ki bazı üreticilerin sergilediği haksız rekabet ve işletmelerin kar maksimizasyonu adına ürünlerimiz tüketicilere daha makul fiyatlarla ulaşabilir” diye konuştu.