Urla’da beş yıl önceki operasyonun ardından yargılanan ve tutuklanarak sekiz ay cezaevinde kalan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, diğer suçlamalardan beraat etti, ancak Çok Amaçlı İş Merkezi projesinde ihaleye fesat karıştırmaktan 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Karaosmanoğlu, böyle bir kararı beklediğini, ancak üzüldüğünü söyledi. Karaosmanoğlu, "İnsan daha fazla kilitleniyor. Daha çok mücadele etme çabası içine giriyor. Bırakmak ya da çok üzülmek diye bir şey söz konusu değil. Görevime devam ediyorum. Bu tür mevkilerde görevlerde bulununca maalesef bu tür olaylar yaşanıyor. Önemli olan bizim kendi vicdanımızın rahat olması. Halkın gözünde suçsuz oluşumun kanıtlanmış olması. Yargıtay’dan lehime bir karar çıkacağına inanıyorum. Ancak beraat olsaydı iyi olurdu" dedi.

Karaosmanoğlu, Yargıtay’ın kararı onaması durumunda yeniden cezaevine girebileceği hatırlatıldığında, "Şeriatın kestiği parmak acımaz. Hizmetin karşılığı dört yıl hapisse yatarız. İhaleye fesat denilen olayla gerçekleşen pazaryerinden İzmir ve Urla memnun. Burada düzenli bir şekilde çalışan, işlevli bir ticaret merkezi oluştu. Vicdanım rahat. Türk adaletine güveniyor, Yargıtay’ın hakkaniyetli bir karar vereceğine inanıyorum" dedi.

Cezaevinden çıkan gazeteci Nedim Şener’i televizyonda izleyip duygulandığını belirten Selçuk Karaosmanoğlu, kendisinin de sekiz ay cezaevinde kaldığında Şener gibi aşırı kilo verdiğini vurguladı. Karaosmanoğlu, "Kolay değil. Cezaevinde kalmak her bakımdan çok üzücü. Hele hak etmeden yatıyorsanız" diye konuştu.



ED(İÖ/BT)