Olay, 2011 yılı Nisan ayında Konsan Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana geldi. Konya'da ailesinin geçimini kağıt toplayarak sağlayan Serdar Özgüllü, kardeşi 16 yaşındaki Cem Özgüllü ile birlikte kağıt toplamak için Konsan Organize Sanayi Bölgesi'ne gitti. Boş arazide bir süre kağıt toplayan iki kardeş, öğle yemeği yemek için durdu. Bu sırada çıkan rüzgar nedeniyle boş arazide toz bulutu oluştu. Uçan naylon poşetler ayağının altına gelince ürken at, arabanın üzerindeki Serdar Özgüllü'yü düşürüp yularını tutan Cem Özgüllü'nün elinden kurtularak kaçmaya başladı. At arabasının peşinden koşan iki kardeş, yakalayamayınca evine döndü.  

3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDU

Kaçan at, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki merkez Karatay İlçesi Hacı Yusuf Mescit Mahallesi Sahavet Sokak’ta oğlunu okula bıraktıktan sonra kaldırımsız yolun sağ tarafından yürüyen ev kadını Semra Taşkaya'nın elinden tuttuğu kızı Fatmanur'a çarptı. Lastiğin altında kalan Fatmanur Taşkala ağır yaralanırken, at hızla olay yerinden uzaklaştı. Yoldan geçen bir minibüsle Sedirler Aile Sağlık Merkezi'ne götürülen küçük kız, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis, kaçan at ve sahibini bulmak için çalışma başlattı.

AT EVE DÖNDÜ

Sokaklarda başı boş kaçan at bir süre sonra sahibinin evine döndü. At arabasının arka sağ lastiğinin çıktığını gören Serdar Özgüllü ise, atı çözdükten sonra arabayı evin kenarına park etti. Atın kaçtığı yönde çalışma yapan polis bir evin önünde tekeri kırık bir at arabası gördü. Yaptığı araştırmada küçük kıza çarpan at arabasının olduğunu saptadı. Ellerinden kaçan atın bir çocuğa çarparak ölümüne neden olduğunu öğrenen Özgüllü, şok yaşadı. Polis tarafından göz altına alınan Serdar Özgüllü, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından 'Taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan tutuklandı.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLMADI AMA KAMU DAVASI AÇILDI

Kağıt toplayarak ayda kazandığı 200 TL ile 10 kişilik ailesinin geçimini sağlayan ve 2 ay cezaevinde tutulu kalan Serdar Özgüllü, Fatmanur Taşkaya'nın ailesinin şikayetci olmaması üzerine serbest bırakıldı. Ancak hakkında kamu davası açılan Serdar Özgüllü tutuksuz yargılanmaya devam etti.

AT ASLİ KUSURLU SAYILINCA, SAHİBİ BERAAT ETTİ

Konya 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, Serdar Özgüllü'nün kusurunun olmadığı belirtildi. Ürken atın arkasında araba bağlı olduğu halde sahibinin denetiminden kaçarak gitmesinin olayın meydana gelmesinde asli derecede etkili olduğu vurgulanan raporda, anne Taşkaya'nın da her iki tarafında yaya yolu ve banket bulunmayan yolun sol kenarını kullanmadığı için 'Tali kusurlu' olduğu bildirildi. Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı'nın raporunu dikkate alan mahkeme heyeti, Serdar Özgüllü'nün 'Taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan beraatına karar verdi.

ATI SATMAYA KARAR VERDİLER

Oğlu Serdar Özgüllü'nün vatani görevini yapmak için askere gittiğini belirten babası Şükrü.Özgüllü, olayda masum bir çocuğun ölmesinin kendilerini çok etkilediğini belirterek, şöyle dedi:

"Günlerce uykumuz kaçtı. Evlatlarımdan farklı tutmadığım ve ailemin geçiminde en büyük destekcim olan atımdan anlamsız bir şekilde soğudum. Artık onu görmeye dayanamıyorum. Halen çok seviyorum. Ama bir çocuğu öldürdüğünü düşündükçe içim acıyor. Onu satmaya karar verdim."

 

MKY(İA/İD) (FOTOĞARFLI)