Vali Abdurrahman Savaş'ın makamında yapılan protokol imza törenine Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdülgafur Büyükfırat’la birlikte hayırsever Veysel-Ayşe Sağdıç çifti katıldı. Vali Savaş, Sağdıç çiftinin Ürgüp’te yaptırdığı ve geçen eğitim yılında hizmete giren erkek öğrenci yurdunun ardından, yine ilçeye çok programlı lise yaptırmak üzere 600 bin TL bağışta bulunmalarından gurur duyduğunu söyledi.

Yaklaşık 13 dönüm arsa üzerinde inşa edilecek çok programlı lisenin 1 milyon 700 bin TL civarında maliyetinin olmasının hesaplandığını kaydeden Vali Savaş, “Hayırsever çiftimiz lise binasının yapımının yaklaşık 3'te 1'ini karşılayacak olan 600 bin TL'lik yardımda bulunacak. Okulun yapımını 2014 yılı programına almaya çalışacağız. İki yıl içinde bitirmeye çalışacağımız lisenin açılışını da inşallah birlikte yaparız” dedi.

Hayırsever Ayşe Sağdıç ise, Ürgüp doğumlu olduklarını ancak uzun yıllardır Ankara ve Antalya’da yaşadıklarını belirterek, “Ürgüp eğitimine yardımcı olmak bizim için mutluluk kaynağı oluyor. Rahmetli babamı kanser hastalığından dolayı kaybettik. Babam 'Hastalıktan kurtulayım  okul yaptıracağım' derdi. Ancak ömrü buna yetmedi. Ben de babam en azından mezarında rahat uyusun istediğim için böyle bir hayır işlemeyi uygun gördüm. Bu bana nasip olduğu için de ayrıca çok mutluyum’’ dedi.

Konuşmaların ardından Vali Savaş ile Ayşe Sağdıç okul yapımına katkı için hazırlanan protokolü imzaladı.



AK(OE/AAA)