Urfa, Yavuz Selim Mahallesi’nde 10 Ocak 2012'de meydana gelen olayda 63 B 9991 plakalı otomobilin içinde oturan Muammer Özer, Kaleşnikoflu bir kişinin saldırısına uğradı. Açılan ateş sonucu Muammer Özer, 12 yerinden vurularak hayatını kaybetti. Saldırgan ise olaydan sonra çıkan karışılıktan faydalanarak kaçtı.


Urfa Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada cinayetin 7 yıl önce iki aile arasında yaşanan bir kişinin öldüğü kavgaya dayandığını tespit etti. Polis 2004 yılında Kaleşnikof silahlarının kullanıldığı kavgada kızkardeşi Zeliha Özer ölen Ömer Ö.’nün, bu saldırının intikamını almak için kavga ettikleri aile üyesi Muammer Özer’e silahlı saldırı düzenlediğini ortaya çıkardı. Polis Ömer Ö.’nün olaydan sonra İstanbul’a kaçtığını belirledi.


Urfa’dan İstanbul’a gelen bir ekip Ömer Ö.’nün peşine düştü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile ortak yürütülen operasyon sırasında Ömer Ö.’nün İstanbul’da tanıdığı bir kız olduğu belirlendi. Bu kızı takibe alan dedektifler, 15 gün sonra Ömer Ö.’nün Ataşehir’de saklandığı evi belirledi. Önceki sabaha karşı yapılan baskında Ömer Ö. gözaltına alındı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri yapılan Ömer Ö. mahkemeye sevk edildi.