Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Cumhuriyet Örnek Köy’de üreticiler traktörleri ile mitinge gelirken, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Mersin Milletvekili Vahap Seçer, İl başkanı Enver Kiraz da katıldı. Milletvekili Veli Ağbaba, kayısı üreticilerinin hasattan önce birçok hayaller kurduğunu ancak 1 yılın sonunda AK Parti Hükümetinin üreticileri namerde muhtaç ettiğini savundu. Ağbaba, kayısının pazarda 20 kuruşa alıcı bulduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü;

"20 Kuruşa insan ne yapacak? Malatya üreticisi ne yapacak? Borcunu mu, işçi parasını mı ödeyecek. Günlerden beri Malatya’yı geziyorum, gördüğüm manzara korkunç. İnsanlar ürettikleri kayısı ile işçi parasını ödemekte zorlanıyorlar. Bir çok üretici üzülerek söylemek istiyorum kayısıları dalında bırakıyor."

Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Vahap Geçer ise, Hükümetin 10 yıldır Türkiye’de uygulamaya koyduğu tarım politikaları sonucu üreticilerin sorunlarla karşılaştığını söyledi. Geçer, "Elbette bugünler bitecek. Elbette Allah da görecek, Halk da görecek bu azmimizi inancımızı. Bu Ülkeyi bizde yöneteceğiz, sıra bizde de gelecek ve ilk genel seçimlerde CHP İktidar olacak."

Yapılan konuşmalarının ardından mitinge katılan üreticiler kayısılarının para etmemesini protesto için kayısılarını ateşe verdiler. Yere döktükleri kayısıları da ayaklayan çiftçiler “Kayısılarımız ayakaltına” diyerek üreticilerin desteklenmemesini eleştirdi. Daha sonra Malatya-Adana karayoluna çıkan çiftçiler traktörleriyle bir süreliğine yolu trafiğe kapattır. Burada da kayısılarını yerlere döken çiftçilere jandarmanın uyarısı ile yolu tekrar trafiğe açtı. Bu sırada CHP’lilerde yoldan geçen araçlara hediyelik kayısı ikram etti.



CÖ(MP/İD)