Alaçatı Belediyesi’nin katkılarıyla Port Alaçatı Marina’nın evsahipliğinde ve Vodafone’un ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek turnuvada 70 tekne yarışacak. 50 tekneyle sınırlı olan sayının bu yıl altıncı yıl şerefine 70 asil ve 5 yedek tekne kapasitesine çıkartılmasıyla 300’den fazla bu işe gönül vermiş yarışmacı ağırlanacak. Kısa zamanda Avrupa’nın en büyük balıkçılık yarışmalarından olmayı başaran Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’na katılan yarışçılar Jüri Özel Ödülü, Lowrance Yakala Bırak, En Büyük Balık ve En Fazla Balık kategorisi olmak üzere toplam dört dalda verilecek ödüller için kıyasıya yarışacak.

Yarışmanın organizasyonu amatör balıkçılık etkinlikleri konusunda uzman, dünyanın birçok yerinde uluslararası turnuvalara katılmış Murat İyriboz, Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu (IGFA-International Game Fish Association) Türkiye Temsilcisi Elvio Pennetti ve turizmci İlknur İçingir tarafından yapılacak. Müsabakalarda, IGFA tarafından belirlenen sportif balıkçılık anlayışı ve turnuvaya özel kurallar ile Offshore Fishing Dünya Standartları kriter alınacak.

TUTULAN BALIKLARLA ZİYAFET ÇEKİLECEK

Turnuvanın ilk iki günü teknelerin marinaya varışı, yerleşmesi ve “Hoşgeldiz Kokteyli'yle geçecek. Yarışlar turnuvanın üçüncü günü başlayacak. Yarışmanın ardından akşam Port Alaçatı’da suşi partisi verilecek. Yarışmalar, son gün yapılacak offshore balıkçılarının denize açılışı, tutulan balıkların tartısı ve hakem kararı sonrası yapılacak ödül töreniyle sona erecek. Akşam ise tutulan balıkların servis edileceği yemek olacak.

ÜNLÜ İSİMLER DE YARIŞACAK

Bu yıl yarışmacılar arasında; iş dünyasında yakından tanınan 2011 yılı En Büyük Balık ödülü'nü kazan Cem Boyner ile Mustafa Taviloğlu, Mahmut Özgener, Can Kestelli, geçen yıl 5 bin dolar değerindeki Bavaria Yacht ödülü ve en çok balığı tutarak 3 bin dolar daha kazanan, liderliğini Umut Kızıltan'ın yaptığı Prana teknesi ekibi, Gökhan Çarmıklı, Can Ekşioğlu ve Ertuğrul İçingir gibi tecrübeli isimler bulunuyor.

ALAÇATI SPORTİF BALIKÇILARIN BULUŞMA PLATFORMU OLDU

Turnuvanın organizatörlerinden turizmci İlknur İçingir, turnuvaya 6 yıl önce Alaçatı açıklarında minik tekneler ve derme çatma malzemelerle başladıklarını hatırlatıp, "Şimdiyse Alaçatı suları, Türkiye’de en çok sportif balıkçı barındıran deniz ve Avrupa’nın en büyük açık deniz balıkçılık turnuvası haline gelerek, dünyada hatırı sayılır bir yere sahip oldu" dedi. Her yıl artan katılımla gelişen turnuvanın, hem katılımcı sayısı hem de katılan teknelerin ve ekiplerin niteliği anlamında, inanılmaz bir gelişim sergilediğini belirten İçingir, "Başarıda en önemli etken, turnuvanın ticari kaygıdan uzak tamamen amatör bir ruhla ancak ekibimizin birikimleri ile çok profesyonelce ele alınması oldu. Her yıl Ekim ayında bir araya gelen Türkiye’nin en iyi balıkçıları sayesinde, Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası sportif balıkçılaın buluşma platformu haline geldi. Sportif balık avcılığı, yakalanan balıklardan daha çok, kurulan dostluklar, gidilen seyahatler ve yaşanan maceralar ile değer kazanan bir yaşam şekli. Bizim kapımız da tüm amatör balık meraklılarına açık, sadece denize sevdalı ve oltaya bağlı olunması yeterli" diye konuştu.



FO(AÖ/SS)