Gezi Parkı direnişine destek veren birçok sanatçı ve grup bu akşam 19.00’da Galatasaray Lisesi önünde buluşacak. Oradan meydana yürüyecek olan sanatçılar saat 20.00’de Gezi Parkı’ndaki direnişçilere konser verecek.

Ünlülerin katıldığı konserler serisi ilerleyen günlerde devam edecek.

Konserlere katılacak sanatçı ve gruplar arasında Sezen Aksu, Zülfü Livaneli, Grup Yorum, Yavuz Bingöl, Kubat, Mor ve Ötesi, Duman, Erkan Oğur,Can Bonomo, Demir Demirkan ve Sertab Erener gibi tanınmış sanatçı ve gruplar bulunuyor.


Öte yandan, konser yapılmasına karşı çıkanlar vardı, ilk tepki sabahtan itibaren twetter üzerinden dalga dalga yayıldı.

Kutlanacak birşey olmadığını savunanlar, diğer kentlerde süren olaylar ve yaşamını yitirenlere saygıyı öne çıkardı.

#GeziParkiKonserineHayir hastag'i başlatılan kampanyaya sabah saatlerinden itibaren binlerce mesaj yağdı.

Sezen Aksu'ya referandumda Ak Parti'ye destek verip 'yetmez ama evet' dediği için, Sertap Erener'e ise Başbakan Erdoğan ile birlikte Somali'ye gittiği için tepki gösteriliyor.

SEZEN AKSU KONSERE KATILAMAYACAK

Sezen Aksu, Gezi Parkı'nda yapılması planlanan konserlere katılmayacağını belirtti. Aksu, 'Karşılıklı bir uzlaşmaya gidecek ortak müzakere yolu olursa konser vermeyi düşünürüm' dedi ve  'Gezi Parkı' eylemleri nedeniyle Başbakan'ı özür dilemeye davet etti.

Aksu'nun açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyadaki ilk gençlik devrimi bu… Orada bir şarkı söylenecekse, ben hiç kimse olarak giderek yanlarında durmak isterim. Karşılıklı bir uzlaşmaya gidecek ortak müzakere yolu olursa konser vermeyi düşünürüm.

Bu çocukların şarkısı benden güçlü. Ben Gezi Parkı konserlerinde olmayacağım. Bunu sizinle paylaşmak istedim. Gençler, ‘Demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz.’ dediler… Bu enerji kendi adını kendi koyacak.  Bu genç çocukların önünde saygıyla eğilmek istediğimi söylemek istiyorum.”

"ÖZÜR DİLEMEK ERDEMDİR"

Özür dilemek erdemdir. Sayın Başbakan’ın sinirleri bozuk olabilir ama burada kendi şahsi tavırlarımız önemli değil. İnsan olma hakkı doğuştan elde edilen bir haktır. Ortak bir konsensüs oluşturmamamız gerekiyor. Bunlar genç insanlar. Yumuşak bir üslupla, ortak bir nokada buluşacağımızı diliyorum.”




Sertap Erener de konsere katılmayacağını ve böyle bir organizasyon için erken olduğunu twitterdan duyururken, Can Bonomo'nun da yine twitterda şu mesajı paylaşması dikkat çekti: "Gezi Parkı konseri için henüz erken. Ortada kutlayacak bir durum yok. Maksat İnsanları bir araya getirmekse insanlar onu kendi yaptı zaten."