İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 68'i tutuklu 273 sanıklı Ergenekon Davası'nın 207. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 48 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Alparslan Arslan, emekli Albay Dursun Çiçek ve Sedat Peker'in de aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Odatv Davası'nın tutuklu bu davanın tutuksuz sanığı Prof. Dr. Yalçın Küçük ile tutuksuz sanıklar eski Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve Aydınlık Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Sabuncu da hazır bulundu.


GAZETECİ TUTKUN AKBAŞ TANIK OLARAK DİNLENDİ


Duruşmada tanık olarak dinlenen gazeteci Tutkun Akbaş, 2006 yılında Tempo Dergisi'nde muhabir olarak çalıştığını söyledi. Akbaş, "2006 yılının mayıs ayında üye olduğum 'Özel Büro' adlı mail grubundan şehirde suç oranının artması nedeniyle Kürt mafyasına karşı motorize ekipler kurulacağı yönünde bir mail aldım ve bunu bir gazeteci olarak araştırmaya başladım. Bu mail grubunun yöneticisi Erkut Ersoy (tutuksuz sanık) ile mail yoluyla görüştüm. Ersoy Kürt mafyasına karşı coplu, telsizli, motorize ekipler kurulacağını, bunu Kuvva-i Milliye Derneği ile organize ettiklerini, sorumlusunun Durmuş Ali Özoğlu olduğunu anlattı" dedi. Tanık Akbaş, "Daha sonra görüştüğüm dava sanıklarından Durmuş Ali Özoğlu, motorize ekiplerin Kürt mafyasına karşı kurulduğu konusunu reddetti. Motorize ekipler kurmayı istediklerini ancak bunların halka ve yaşlılara yardım edeceğini, gerektiğinde çöp toplayacağını söyledi" diye konuştu.


Tanık Akbaş, Erkut Ersoy ve Durmuş Ali Özoğlu ile yaptığı röportajları da çalıştığı dergide olduğu gibi yayımladığını da sözlerine ekledi. Duruşma tanık Akbaş'ın savcılıkta verdiği ifadelerinin okunmasını ile devam ediyor. Bu arada sinema sanatçısı Tarık Akan ve tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz de duruşmaya izleyici olarak katıldı.


(BB)