Alsancak Plevne Bulvarı üzerindeki kuyumcu dükkanı bulunan kentin önde gelen kuyumcularından 43 yaşındaki Erhan Özusta, işyerinin iki ay önce kurşunlanmasının ardından, iki hafta önce de evine girdiği sırada uğradığı saldırıda bacağından yaralandı. Sol bacağından vuralan Erhan Özusta, Alsancak Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından tedavisi evinde sürmek üzere taburcu edildi.

GÖRÜNTÜLERDEN TESPİT EDİLDİ

Olayın ardından kendisine saldıran kişi hakkında herhangi bir bilgisinin olmadığını söyleyen Erhan Özusta'nın, tüm ailevi ve iş ilişkileri mercek altına alındı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri ayrıca, olay yeri çevresindeki tüm kamera kayıtlarına da el koydu. Bu görüntülerden saldırgan kaçmaya çalıştığı anda tespit edildi. Özusta'nın son olarak yaklaşık iki ay önce pırlanta alışverişi yaptığı Hollanda'da yaşayan bir gurbetçiyle sorun yaşadığı ve karokola giderek birbirlerinden şikayetçi oldukları ortaya çıktı. Araştırmalarını bu yöne kaydıran polis, Hollandalı kişi ile dolaylı yönden ilişkileri bulunan bir kişinin, silahla yaralama olayından üç gün önce İzmir'de kaldığı oteli tespit etti. Otelin güvenlik kamerası görüntülerindeki kişilerden birisi ile saldırganın aynı kişi olduğu saptandı. Derinleştirilen soruşturma sonrasında, bu kişinin 24 yaşındaki C.C. olduğu belirlendi. Silahla yaralama olayının hemen ardından kenti terk ettiği ortaya çıkan C.C., Adana'da saklandığı adresin tespit edilmesiyle, düzenlenen operasyonla yakalandı.

BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

İzmir'e getirilen C.C.'nin, polisteki resmi işlemleri sırasında susma hakkını kullandığı, ancak sözlü ifadesinde olayı kendisinin gerçekleştirdiğini kabul ettiği öğrenildi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen C.C.'nin, kuyumcu Erhan Özusta'nın sorun yaşadığı, Holladalı gurbetçiyle bağlantısının olup olmadığının belirlenmesi için araştırmaların ise devam ettiği bildirildi.



TY(AÖ/BT)