Evinin bulunduğu binaya girmek isterken, kendisine yaklaşan kimliği belirsiz bir erkeğin silahlı saldırısına uğradı. Sol bacağından yaralandıktan sonra Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özusta, tedavisinin ardından taburcu edildi.

TÜM İLİŞKİLERİ MERCEK ALTINDA

Yaklaşık iki ay önce de kuyumcu dükkanına tabancayla ateş edilen ve vitrin camları isabet alan Erhan Özusta'nın bu kez tabancayla yaralanması üzerine, polis bir kez daha çalışma başlattı. Hastanedeki ilk ifadesinde kendisine saldıran kişiyi tanımadığını ve kimseyle de bir probleminin olmadığını söyleyen Özusta'nın tüm ilişkileri mercek altına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturmada, işadamının, iş ve ailevi ilişkileri, para alışverişleri takibe alındı. Bu ilişkilerinde ihtilaf yaşadığı kişilerin belirlenmeye çalışılacağı belirtildi. Ayrıca bir kez işyeri kurşunlanan ikincisinde ise ayağından vurulan Özusta'nın, alacak anlaşmazlığı ya da organize suç örgütünün tehdidi sonrasında saldırıya uğrama ihtimaline karşı da ekiplerin yine çalışma yaptığı saptandı. Saldınının gerçekleştiği ve işadamının işyerinden ayrıldıktan sonraki yürüdüğü güzergahtaki güvenlik kamerası görüntüleri de incelemeye alındı.

"POLİS AYDINLATSIN ARTIK"

Tedavisine evinde devam edilen Erhan Özusta, olayla ilgili hiçbir bilgilerinin olmadığını, iki ay önce işyerine yapılan silahlı saldırı sonrasında kendilerine birilerinin, ulaşıp tehdit edip etmeyeceklerini beklediklerini, ancak bunun gerçekleşmediğini, polisin de olayı aydınlatamadığını söyledi. Özusta, "Bizim kimseyle ne para ne de kişisel anlaşmazlığımız var. Biz iki ay önce yaşanan silahlı saldırı sonrasında, birilerinin bizlere ulaşarak tehdit etmesini bekledik ama o olmadı, bir ses çıkmadı. Bu sırada savcılığa suç duyurusunda bulunduk, polisler de araştırma yaptı. Polis de birşeyler çıkar diye bekledi ama olmadı. Büyük tedirginlik yaşıyoruz, böyle yaşam sürülmez. Polsin olayı çözmesi lazım artık. Bizimle problemi olan kişilerle yüzleşmek istiyoruz artık. Hem aile hem de ticari ilişkilerimiz etkileniyor. Bu olayın aydınlatılacağına inanıyoruz. Akşam vakti o kalabalıkta buna cesaret etmişler. Bunlar yakalansın. Her türlü araştırmanın sonuna kadar yapılmasını istiyoruz" dedi.



TY(AÖ/AAA)