Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 77’nci yıldönümüne denk gelen tanıtım için Alibey Adası’ndaki Taş Kahve’de düzenlenen etkinliğe Suzan Sabancı Dinçer, Rahmi Koç, Güler Sabancı, Halis Komili, Prof. Dr. Filiz Ali’nin de aralarında bulunduğu iş ve sanat dünyasından pek çok davetli isim katıldı.

Kitabın tanıtımını Haluk Dinçer yaptı. Dinçer, “Yaklaşık üç yıldır Ayvalık’ta sürdürdüğümüz Ay Işığı Manastırı’nın restorasyon çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Ayvalık’ın kültürel yapısında önemli bir yeri olduğunu düşündüğümüz bu yapının kültür dünyamızda kalıcı bir belgesi olması için Yrd. Doç. Dr. İpek Yada Akpınar editörlüğünde manastırın tarihiyle ilgili bir kitap projemiz oldu” dedi.

Yrd. Doç. Dr. İpek Yada Akpınar da kitabın yazılış hikayesini anlattı. Daha sonra davetliler, açılışını yapmak üzere tekneyle Ay Işığı Manastırı’na geçti.

Bekar kızların manastırı olarak bilinen asıl adı 'Aydimitri ta Selina' olan Ay Işığı Manastırı’nda, üç yıl önce restorasyon çalışması başlatılmıştı. Restorasyonla yüzde 80’ini yıkık haldeki manastır ayağa kaldırıldı. Manastırın hangi amaçla kullanılacağına daha sonra karar verileceği belirtildi.