49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında bugün sanatçılardan bir bölümü, anıta çelenk koyma ve kabir ziyareti etkinliklerinde bulundu. Saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan ve 'Blade', 'Armageddon', 'End of Days'ın da aralarında yer aldığı 100'e yakın filmde rol alan dünyaca ünlü Alman aktör Udo Kier ile birlikte Ahu Tuğba, Coşkun Gögen, Suna Yıldızoğlu, Süleyman Turan, Yusuf Sezgin, Nuri Alço'nun da bulunduğu sanatçılar, çelenk koyma etkinliğinin ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Sanatçılar daha sonra ise Andızlı Mezarlığı ve Uncalı Mezarlığı'nda kabir ziyaretlerinde bulundu. Andızlı Mezarlığı'nda Altın Portakal'ın mimarlarından eski belediye başkanı Dr. Avni Tolunay'ın kabri başına giden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Ahu Tuğba ve Udo Kier arasında kısa bir sohbet geçti. Başkan Akaydın mezarlığa girişte "Bismillahirrahmanirrahim" deyince Udo Kier, "Allah Allah Bismillah, Allahu Ekber" diye karşılık verdi.

Tolunay'ın kabir ziyareti sırasında hocanın okuduğu duayı da ellerini dua konumunda tutarak dinleyen Kier, ardından Uncalı Mezarlığı'ndaki ziyarete de katıldı. Uncalı Mezarlığı'nda ise yönetmen Behlül Dal, sanatçılar Boran Kaya ile Hayati Hamzaoğlu'nun mezarları ziyaret edildi. Sanatçılar daha sonra Antalya Kültür Merkezi'ne geçti.