Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü 63 4/B sözleşmeli eleman alımı için ilan hazırladı. 14 Temmuz tarihinde Posta Gazetesi'nde yayımlanan ilanda 59 hemşire, 4 de büro personeli alımı yapılacağı duyuruldu. Büro personellerinden ikisinin alımı için aranan niteliklerde, 'İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Lisans mezunu olması, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar operatörlüğü ve bilgisayar işletmenliği ile 115 saat kurs gördüğüne dair Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Türk halk oyunları kursu sertifikası olması şartları' istendi. Ancak diğer 2 büro personeli için aranan şartlarda ise sadece veteriner önlisans mezunu ve bilgisayar ile muhasebe sertifikası olması şartı istendi.

İlanın gazete yayınlanmasının ve internet sitelerinde de yer almasını üzerine, alınacağı belil olan 'adaya özel' ilan verildiği iddia edilerek tepki gördü. Tepkilerin büyümesi üzerine Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü resmi internet sitesinde "14 Temmuz 2012 tarihinde Posta Gazetesi'nde yayımlanan sözleşmeli personel alımı ilanımız ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edilmiştir" açıklaması yaptı.

'KİŞİYE ÖZEL TARİF' İDDİASI

İlanın yayımlanması büyük tepki çekerken, üniversitede üst düzeyde görevli bir kişinin, Türk halk oyunları kursu sertifikası bulunan bir yakınını işe alabilmek amacı ile onun özelliklerine uyacak şekilde sözleşmeli büro elemanı için bu ayrıntıların eklendiği iddia edildi. Diğer başvuruların engellenmesi amacı ile bu şekilde kişiye özel bir nitelik eklendiği iddialar arasında yer aldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü konuyla ilgili başka bir açıklama yapmazken, söz konusu ilan metni ise internet sitesinden de kaldırıldı.



EA(EA/SS)