Cumhuriyet Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencilerinin, Ticaret ve Sanayi Odası, Estaş ile Marka Gıda'nın destekleriyle yaptıkları ve dün tanıtılan 'Ciyo' ile bugün kampüs alanı içerisinde test sürüşü yapıldı. Tek kişilik olan ve hidrojenle çalışan kırmızı renkli mini otomobil üniversite öğrencilerinin de beğenisini topladı. Öğrenciler cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle hidromobili görüntülemek için birbirleriyle yarıştı.

1.5 YILLIK PROJE

Çalışmaları hakkında bilgi veren Makine Müdendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi ve Makinist Teknik Proje takımı kaptanı Melih Emre Yerlikaya, "Projeye bundan yaklaşık 1.5 yıl önce mühendislik eğitimin pratikteki eksikliğini gidermek amacıyla başladık. Aracı yapmamız uzun bir zamanımızı aldı. Bilmediğimiz bir alanda uzun bir süre teorik olarak çalıştık. Tabii ki bu projenin önemli yanlarından biriside teknik kısmının dışında sponsorluk kısmıydı. Üniversitemizin ve birkaç firmanın desteğiyle parasal anlamdaki sıkıntımızı giderdikten sonra teknik çalışmalarımızı atölye ortamında sürdürdük. Çalışmamız sona erdikten TÜBİTAK yarışlarında üniversitemizi temsil etmek amacıyla yola çıktık. Bu yıl yine üniversitemizi temsil etmek için yarışlarda yerimizi alacağız. Biz ilk adımı atmış olduk, bundan sonrada bu böyle devam edecek" dedi.

Öğrencilerin bu çalışmayı bir yenilik olarak değerlendirdiğini belirten Yerlikaya, "Şu anda çok olumlu tepkiler alıyoruz. Üniversitedeki öğrenciler de bu çalışmamızı Cumhuriyet Üniversitesi'nde yapılan bir yenilik olarak görüyor ve bu bize heyecan veriyor. Aynı zamanda mühendislik namına bakıldığında, bizden sonraki nesillerin aslında yapılamayacağını düşündükleri bir projeyi hayata geçirmemiz onlara bu veya bunun gibi projelerin gerçekleşebileceği umudunu veriyor" diye konuştu.

Proje danışmanı Yrd. Doç. Dr. Adnan Öztürk ise "Bu projeyi gerçekleştirenler çok çalışkan bir ekip. Eğer yeterince destek alsalardı şimdiye kadar farklı projelerle de gündeme gelirlerdi. Bu bir ilk oldu, öğrencilerimiz neler yapabileceğini ortaya koydular. İnşallah bundan sonra daha başarılı projeler göreceksiniz" dedi.



GC(EA/CK)