Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP), Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) ve Gençlik Ödülü Derneği ortaklığında gerçekleştirilen 'Ortak Dilimiz Renkler' projesi çerçevesinde, üniversite öğrencileri, yaz boyunca Akdeniz İlçesi'ndeki Kazanlı İlkokulu'nu bakım ve onarımdan geçirdi. İlkokulunun bahçe duvarı, iki katlı binası, iki katlı lojmanı, kantini yaklaşık bir hafta süren çalışmanın ardından boyandı. Proje kapsamında ayrıca okulun eskiyen kapı ve pencereleri değiştirilerek yeni masalar alındı. Gönüllü MIP çalışanlarının da destek verdiği çalışmanın tamamlanmasıyla okul törenle hizmete açıldı. Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan, AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akdeniz İlçe Kaymakamı Zeki Arslan, MIP Genel Müdürü John Phillips'ın da katıldığı törende konuşan TİKAV Başkanı Sultan Yılmaz, Mersin Valiliği'nin önerisiyle belirlenen okulun, TİKAV'dan burs alan öğrenciler tarafından bakım ve onarımdan geçirildiğini söyledi. Yılmaz, Fırat Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Sütçü İmam Üniversitesi'nden gelen 50 öğrenci ile 3 lise öğrencisinin çalışmalara katıldığını da sözlerine ekledi.

AKFEN Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise böyle bir projenin buralar için önemli olduğunu ama kendileri için yapılması gereken projeler olduğunu söyledi.

Törende daha sonra üniversite öğrencisi Emine Huylu, tadilatını tamamladıkları okulun anahtarını, Kazanlı İlkokulu öğrencisi Yasemin Sevinir'e teslim etti.