Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları, İzmit Körfez Yarış Pisti'nde 40 üniversiteden yarışmacıların katılımıyla yapılacak. Formula G-Güneş Arabaları Yarışı'na 41 takım, Hidromobil-Hidrojen Enerjili Araba Yarışı'na da 24 takım katılacak.

Yarışlarla ilgili düzenlenen basın toplantısına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, hidrojen ile çalışan araç kategorisinde Anadolu Hidroana Takımı Sorumlusu Tayfun Özmen, güneş enerjisi kategorisinde Anadolu Üniversitesi Güneş Takımı sorumlusu Cansu Ruban, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürü Osman Topaç, TÜBİTAK'ta görevli öğretim görevlisi Sadi Atılgan katıldı. 

Üniversitelilerin geliştirdiği alternatif enerjili araçlar, teknik kontrol ve test sürüşlerinin ardından 14 Temmuz Cumartesi günü sıralama turlarına katılacak. 15 Temmuz Pazar günü ise Formula G yarışlarının finali saat 13.00’de, Hidromobil yarışlarının finali ise saat 14.30’da yapılacak. Yarışmaların final programına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın da katılması bekleniyor.



MB(MB/SS)