Kantindeki gıda ürünlerinin yüksek fiyata satıldığını belirten öğrenciler, önce protesto amaçlı kendi paralarıyla aldıkları gıda ürünlerini fakülte içerisinde öğrencilere ücretsiz dağıttı. Ancak yaptıkları protestoya rağmen fiyatlarda indirim olmayınca bugün fakülte önünde toplanan yaklaşık 100 öğrenci, özel güvenlik görevlilerinin gözetiminde 'Kantin zamları geri çekilene kadar boykottayız' yazılı bir dövizle rektörlük binasına yürüyüşe geçti. ÖĞRENCİLERDE PROTESTO EDİLDİ

Ancak fakülte ile rektörlük arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik yol öğrencilerin yürüyüşü sırasında trafiğe kapanınca, eylemcilerin arkasında uzun araç kuyrukları oluştu. Sürücüler öğrencileri klakson çalarak protesto ederken, öğrenciler sürücülerin tepkisine aldırış etmedi. Bunun üzerine sürücüler kaldırımın üzerinden atlayarak diğer şeride geçtiler ve yollarına devam etti.

Trakya Üniversitesi Rektörlük binası önüne gelen öğrenciler, kapının önünde oturma eylemi yaptı ve Rektör Prof. Dr. Enver Duran’ı öğrencilere sahip çıkmadığı gerekçesiyle protesto etti. Rektör Duran yurt dışında olduğu için eylemi görmezken, 2 öğrenci yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Erengül Özdemir ile görüştü. Ancak bu görüşmeden de istediklerin alamayan öğrenciler, yaklaşık 1 saat süren oturma eylemlerini sonlandırdı.

Öğrenciler, kantin fiyatlarını yüksek olduğunu belirterek, haksız kazanç yapıldığını söylediler ve durumu Tüketici Hakem Heyeti'ne bildireceklerini söyledi.



FK(LK/SS)