Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nde toplanan ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi olduklarını belirten yaklaşık 20 öğrenci, Pozantı Cezaevi'nde yaşanan taciz ve tecavüz olaylarını protesto için birbirlerinin ellerini çamaşır ipiyle bağladı, bir öğrenci canavar maskesi taktı.

Kampüsteki ATM'lerin önünden yaklaşık 500 metre uzaklıktaki yemekhane önüne kadar yürüyen öğrenciler yürüyüş sonunda basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Duygu Yıldız şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde Adana Pozantı hapishanesinde yaşanan taciz ve tecavüze varan işkence olayları, AKP hükümetinin hapishaneler gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. 17 yaşındaki çocuk tutsağın ve aynı hapishanede kalan siyasi tutuklu arkadaşlarının anlattıkları ülkemiz hapishanelerinin durumunu bir kez daha açığa çıkarmıştır. Diğer taraftan akademik, demokratik bir üniversite isteyen öğrenciler, YÖK'ün kaldırılması için üniversitelerde yaptığı eylemlerden dolayı soruşturmalara ve saldırılara uğruyor. Kısacası bu ülkede okumak, sorgulamak, yazmak suç. Düşünmek yasak. Öğrencilerin eğitim hakkını elinden alan AKP'nin yarattığı tutuklama terörünün son bulması için üniversitelerde her zaman demokratik tepkimizi göstereceğiz."

Üniversite öğrencileri açıklamanın ardından çeşitli sloganlar atarak dağıldı.



HT(EK/CK)