Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dünya Bankası ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) işbirliği ile düzenlenen 'Cinsiyet Eşitliği ve Kalkınma' konulu Adım Adım Anadolu Trabzon Buluşması, Trabzon Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde yapıldı. Şirin Payzın’ın moderatörlüğündeki programa Trabzon Valisi Recep Kızılcık, TBMM Kadın ve Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Milletvekili Azize Sibel Gönül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Çimen, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, KOSGEB Genel Müdürü Handan Papuşçu ve girişimci kadınlar katıldı.

KÜRSÜNÜN ARKASINA SAKLANDI

Sunucu Şirin Payzın’ın açılış sunumunun ardından kürsüye gelen Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, 'Kadınların çalışma hayatındaki yeri' konulu konuşmayı yapmaya başladı. Bu sırada izleyicilerin arasında bulunan ve KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi olduğu öğrenilen kız öğrenci ayağa kalkarak, Dünya Bankası ve TÜSİAD politikalarını eleştirmeye başladı. İzleyicilerin, 'Seni mi dinlemeye geldik?' tepkisine rağmen konuşmasını sürdüren kız öğrenci, daha sonra yanındaki kız arkadaşlarıyla birlikte kürsüye doğru yumurta fırlattı. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, yumurtalardan korunmak için kürsünün arkasına saklandı. Birkaç yumurta kürsünün çevresine isabet etti.

ÖZEL GÜVENLİK VE POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Protestocu öğrenciler, Bakan Yardımcısı Aşkın Asan’ın kadın koruması ve salonun özel güvenlikçileri tarafından yaka paça salon dışına çıkarıldı. Bu sırada düdük çalıp slogan atan öğrenciler, ana salonun yan tarafındaki koridorda bekletildi. Çevik Kuvvet ekipleri, öğrencilere yangın merdiveninden salonu terk etme çağrısında bulundu. Bu isteği kabul etmeyen ve ana kapıdan çıkmak istediklerini söyleyen öğrenciler, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Polisler, 5 öğrenciyi gözaltına alarak yangın çıkışından salonun önüne çıkardı ve polis aracına bindirdi. Öğrenciler daha sonra Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

'ONLARLA KONUŞMAK İSTERDİM'

Protesto gösterisinin ardından konuşmasını sürdüren Martin Raiser, "O öğrencilerle karşılıklı konuşmak isterdim" dedi. Bu sırada moderatör Şirin Payzın da "Umarım öğrencilere sert bir müdahalede bulunulmamıştır" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ise açılış konuşmasında, "Herkese açığız, herkesle konuşuruz biz. O arkadaşlarla toplantıdan sonra bir araya gelip konuşmak isterim" dedi.



ÖA(TM/CK)