Fen- Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 300 öğrenci, formasyon dersleri alamamalarını protesto için Rektörlük binasına yürüdü. Sakarya Üniversitesi mezunlarından olan ve formasyon alamayan Kadir Yakut, öğrenciler adına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sakarya Üniversitesi, 2011 yılından itibaren geçerli olmak üzere uygulamaya konulan YÖK'ün not dönüşümü tablosu ile kendi öğrencilerinin öğretmen olma hayalini gasp etmektedir. Sakarya Üniversitesi'nden 2.50 ortalamayla mezun olan bir öğrencinin yüzlük sistemde notu 65 iken Pamukkale, Süleyman Demirel, Mehmet Akif Ersoy 75'e, Erciyes Üniversitesi'nde 79'a, Selçuk Üniversitesi'nde ise 84'e tekabül etmektedir. Üniversitemiz 167 üniversitenin gerisinde yer almaktadır. Hal böyleyken Sakarya Üniversitesi mezunları formasyon başvurusu yaptığı tüm üniversitelerde son sıralarda yer almaktadır. 2010 mezunu bir öğrencinin 2.50 ortalaması yüzlük sistemde 79.00'a denk gelirken 2012 mezunu öğrencinin yüzlüğü 65.00'tir. Bu durum aynı ders ve kredi sisteminden geçen öğrenci arasında adaletsizliğe yol açmıştır. YÖK formasyon alımlarında bir standart oluşturamamasından dolayı binlerce öğrencinin mağdur olmasına sebep olmuştur. YÖK bir kez daha adalet dağıtma hususunda sınıfta kalmıştır."

Eylemi görüp dışarı çıkan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmaz, öğrencileri Rektörlük binasına davet etti. Ancak üniversite özel güvenliği, Rektör Elmaz’ın öğrencilerle yapacağı toplantıya basın mensuplarının alınmasına engel olunca öğrenciler, "Biz basın olmadan görüşmeyiz" diyerek içeriye girmeyip Rektörlük önünde oturma eylemi yaptı. Ancak bu sorun da Rektör Elmas’ın araya girmesiyle çözüldü. Ögrencilerle toplantı yapan Prof. Dr. Muzaffer Elmas üniversitede tepkilere neden olan formasyon konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması için girişim başlatacaklarını söyledi. Öğrenciler, ardından olaysız dağıldı.



ZT(MB/SS)