Burcu Tekinşen’in üniversite önündeki kavşakta trafik kazasında ölümü arkadaşlarını yasa boğdu. Mühendislik Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 300 öğrenci, Burcu Tekinşen’in fotoğrafını taşıyarak kazanın olduğu yere karanfil bıraktı. Toplanan arkadaşlarına seslenen Tolga Turgut, üniversite önünde üst ya da altgeçit yapılması için imza kampanası başlattıklarını, valilikten de bu konuda söz aldıklarını söyledi. Kaza yerine kadar sessizce yürüyen öğrenciler, buraya karanfil bırakıp dua etti. Arkadaşları adına açıklama yapan Esra Boğa ise, şöyle dedi:

"Burada, pazar günü elim bir kazada yaşamını yitiren Burcu arkadaşımız için toplandık. O gün hafta sonu olmasına karşın sınavı olan arkadaşımız, yolun karşısına geçmek isterken kaza geçirdi ve yaşamını yitirdi. Bu kaza, bir kez daha gösterdi ki üniversitede hayatlar ucuz bir kazayla son bulabiliyor. Geçen yıl güvenlik zaaflarının kurbanı olan Hakan, bu yıl ise ihmaller zincirinin bir kurbanı olan Burcu. Arkadaşlarımızın hayattan kopuşu bizim için sıradan bir haber değil. Bu senaryonun tekrar karşımıza çıkmasını istemiyoruz. Sürücüler tarafından yarış pistine çevrilen, herkesin çok rahatça yaya veya otomobil ile gidebildiği üniversite yerleşkesinde yaşanan bu elim olayları kaygı ile izliyoruz. Biliyoruz ki Burcu, bu kampuste yaşamını yitiren ilk arkadaşımız değil. Ama biz son olmasını istiyoruz. Son olması için elimizden geleni yapacağız. Artık öfkeliyiz. Hayatımızın trafik canavarıyla son bulmasını istemiyoruz. Artık öfkeliyiz, güvenlik önlemlerinin yetersiz olması konusunda hiçbir bahane kabul etmiyoruz."

KAZA

Kaza, geçen pazar günü merkez Melikgazi İlçesi Talas Bulvarı Erciyes Üniversitesi Kampusü Tıp Fakültesi Kavşağı’nda meydana geldi. Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Burcu Tekinşen, eve gitmek üzere kampustan ayrıldı. Otobüse binmek için Talas Bulvarı’nda yolun karşısına geçmek isteyen Tekinşen’e 20 yaşındaki Cihat Bayram yönetimindeki otomobil, ardından yağışının da etkisiyle kayganlaşan asfaltta duramayan 25 yaşındaki Mehmet Taşel yönetimindeki otomobil çarptı. Burcu yaşamını yitirirken, iki sürücü tutuklandı.

Erciyes Üniversitesi Kampusu Küme Caddesi Eğitim Fakültesi önünde 20 Aralık 2011’de meydana gelen kazada ise, 17 yaşındaki A.A, yönetimindeki 38 HP 660 plakalı otomobille yaya olarak giden öğrencilere çarptı. Kazada Tıp Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Hakan Çoşgun öldü, Eğitim Fakültesi Matematik bölümü ikinci öğrenim 1’inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Tuğba Deveci de yaralandı.



DÖ(OE/İD)