Kocaeli ve Sakarya’daki üniversitelerde öğrenim gören bir grup öğrenci sabah saatlerinde Adapazarı İstasyonu'nda toplanarak ortak basın açıklaması yaptı ve ulaşım sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit-İstanbul arasındaki tren hattı üzerindeki güzergahlara ek otobüs seferi koymasını örnek gösteren grubun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği gibi 1 Şubat itibariyle hızlı tren hattı yapımı nedeniyle tren seferleri tamamen durdurulacak. Bütçemize en uygun ulaşım imkanımız olan tren seferlerinin 2 yıl süreyle kaldırılacak olmasından doğan mağduriyetimizi gerekli makamlara duyurmak için buradayız. Bugüne kadar konuyla ilgili olarak başvurduğuuz Ulaştırma Bakanlığı ve Sakarya Valiliği'nden verilen cevaplarda, ulaştırma konusunun Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğu belirtildi. Çarşamba günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, vatandaşı mağdur etmemek için İzmit-Derince-Tuzla arasında otobüs seferleri koyulduğu açıklandı. Bizler de ekmeğinin peşinde İzmit’e gidip gelen Sakaryalılar olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Zeki Toçoğlu’ndan bizlerin mağduriyetini giderecek bir açıklama bekleyip, sesimizin duyulmasını istiyoruz."

Sakarya Üniversitesi kayıtlarına göre, İstanbul ve İzmit ile diğer çevre illerden Sakarya'ya eğitim için yaklaşık 8 bin ögrenci geliyor. Bu öğrencilerin de büyük bölümü ucuz olduğu için trenleri tercih ediyor.



ZT(MB/CK)