Olay, Adnan Menderes Bulvarı numara 39'daki Demirkapı Apartmanı'nda bugün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Kıbrıs Caddesi'nde kuaför dükkanı bulunan 24 yaşındaki Murat Çelikel, öğlen yemeği için Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencisi Tamer Uzun ile birlikte kaldığı Demirkapı Apartmanı'ndaki eve gitti. Oturduğu dairenin önüne gelen Murat Çelikel, iddiaya göre içerden tartışma sesi geldiğini fark edip kapıyı açmaya çalıştı. Ancak bir türlü açamadı, bunun üzerine kapıya yüklenip kırdı. Tam bu sırada içerden mavi kot pantolonlu, esmer, kirli sakallı bir kişi koşarak çıktı ve Çelikel'e vurup kaçtı.

Paniğe kapılan Çelikel, içeriye girdiğinde yatak odasında ev arkadaşını üzeri çarşafla örtülü ve kanlar içinde gördü. Üzerinde kıyafet olmayan arkadaşın karnından bıçaklandığını gören Çelikel durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis, kaçan kişinin eşkal bilgilerini alıp yakalamak için çalışma başlatırken, sağlık görevlileri, talihsiz üniversitelinin hayatını kaybettiğini belirledi.

GÖREN YOK

Arkadaşının can verdiğini öğrenen Çelikel sinir krizi geçirdi. Bu arada polis, çevrede yaptığı incelemede, apartmandan koşarak uzaklanan kişiyi gören olmadığını belirledi. Çelikel ile birlikte bir kişi daha ifadelerinin alınması için polis merkezine götürüldü. Üniversiteli gencin cesedi de savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.


CU (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)