Merkez Nilüfer İlçesi Badırga Köyü yakınlarında bir dere kenarında parçalanmış cesedi bulunan Sema Karakoca cinayeti, aradan 1 yıl geçmesine rağmen aydınlatılamadı. Bu durum, Uludağ Üniversiteli Kadınlar Platformu tarafından Medikososyal binası önünde düzenlenen eylemle protesto edildi. Ellerinde 'Sema Karakoca’yı Unutturmayacağız', 'Erkek Vuruyor Devlet Koruyor', 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' dövizleri taşıyarak slogan atan yaklaşık 15 kişilik grup adına konuşan Neşe Uğurlu, Bursa’nın kadına yönelik şiddette Türkiye sıralamasında ikinci olduğunu öne sürdü. 1 Mart 2011 yılında parçalanmış cesedi bulunan Sema Karakoca cinayetinin, aradan 1 yıl geçmesine rağmen aydınlatılamadığını kaydeden Uğurlu, "Sema Karakoca’nın ve bütün ölen kadınların katili, mağdurları koruyamayan devlettir. Geçen yıl Türkiye’de 358 kadın öldürüldü. Devlet üç maymunu oynuyor. N.Ç. davasında görüldüğü gibi mahkeme kararları tacizi, cinayeti ve tecavüzü onaylıyor" dedi.

Grup daha sonra olaysız dağıldı.

CESEDİN GÖRÜNTÜSÜ TÜYLER ÜRPERTMİŞTİ

Merkez Nilüfer İlçesi'nde Deri Organize Sanayi'nin bulunduğu Badırga Köyü yakınlarında, geçen yıl 1 Mart sabahında köylüler tarafından yarısı dere içinde, iki bacağı kalça hizasından kesilmiş, cinsel organı kesici alet ile kolları ise hayvanlar tarafından parçalanmış, göğüs kafesi ikiye ayrılıp boğazı kesilmiş çıplak kadın cesedi bulundu.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Görükle Jandarma ekipleri, çevrede inceleme yaptıktan sonra üzerinde kimlik çıkmayan cesedin bir süredir kendisinden haber alınamayan Sema Karakoca'ya ait olduğunu belirledi. Ceset ailesine teslim edilirken, yapılan soruşturma kapsamında, aralarında Sema Karakoca'nın mermer ticareti yapan erkek arkadaşı Muzaffer Şahin (31)ve amcasının oğlu Şenol Şahin'in (36) ile birlikte iş yaptığı Mahfuz (31), Niyazi (30) ve Nizam Ceylan (26) kardeşler tutuklandı. Sanıklardan Muzaffer Şahin ve Şenol Şahin, geçen Mayıs ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sema Karakoca'ın öldürülmesi ile ilgili soruşturma kapsamında sanıkların ev ve işyerlerinde ele geçirilen kanlı havlular ve alınan numuneler Jandarma Genel Komutanlığının Ankara'daki laboratuarlarında incelendi. Toplanan kanıtlarla ilgili yapılan testlerde, öldürülen Sema Karakoca'nın DNA'sına rastlanmadı. Rapor üzerine avukatların yaptığı başvuru sonucu 9 Haziran’da tüm sanıklar tahliye edildi. Böylece Sema Karakoca cinayeti davasında tutuklu sanık kalmadı.



SC,HT(FK/COŞ)