Merkez Nilüfer İlçesi Badırga Köyü yakınlarında bir dere kenarında parçalanmış cesedi bulunan Sema Karakoca cinayeti, aradan 1 yıl geçmesine rağmen aydınlatılamadı. Hem cinayeti protesto eden, hem de üniversite kampusü ile büyük bölümünü öğrencilerin oluşturduğu Görükle Mahallesi’nin aydınlatılmasını isteyen Uludağ Üniversitesi Kadın Kolektifi dün gece gösteri yaptı. Görükle Yerleşim Meydanı’nda toplanan üniversiteliler, yaşadıkları bölgede sokakların çok karanlık olduğunu, akşam sokaklarda istedikleri gibi gezemediklerini, yoldan geçen araç sürücüleri tarafından sözlü tacizlerde bulunulduğunu dile getirdiler.

'GECELERİ YÜRÜMEYE KORKUYORUZ'

Uludağ Kadın Kolektifi’nden Elif Soydan, geceleri sokakta yürümekten korktuklarını ve sürekli tedirgin olduklarını söyledi. Görükle bölgesine dışarıdan gelen araçlı şahıslar tarafından sözlü tacizlerde bulunulduğunu ifade eden Soydan, bu eylemi Görükle’nin karanlığına mum yakmak için, sokakları tacizcilere bırakmayacaklarını söylemek için gerçekleştirdiklerini belirtti.

Mumla yaptıkları yürüyüş sırasında 'Görükle'de tacize dur de', 'Geceler de sokaklar da bizim', 'Görükle'ye ve kampüse ışıklandırma istiyoruz' sloganları atan öğrenciler esnafa mektup da dağıttı. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı yürüyüş olaysız sona erdi.



NG(FK/COŞ)