Balçova'da 2010 yılının Nisan ayında meydana gelen ilk olayda, bankacı 27 yaşındaki Esra Yaşar, Çağdaş Caddesi, 5 numara önünde başından tabancayla vurularak öldürüldü. Bir gün sonra aynı yere yaklaşık 100 metre uzaklıkta bu kez İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ayşe Selen Ayla, yine tabancayla vurularak öldürüldü. Kemeraltı Çarşısı Hisarönü bölgesinde yaşanan üçüncü olayda ise 30 yaşındaki 'Azra' takma adlı travesti Mustafa Has, yine tabancayla otomobilinin içinde vurularak öldürüldü. Seri katil paniği yaşatan olayların ardından katil şüphelisi Hamdi Ayri, Bodrum’da kaldığı pansiyona düzenlenen operasyonla yakalandı. Üç kişiyi kasten öldürmekten üç kez ağırlaştırılmış ömür boyu, silahla yağma suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah kullanmaktan da 1 yıl hapis cezası istemiyle İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkamesi’nde yargılanması devam eden Ayri’nin davası, aradan geçen iki yıla rağmen henüz sonuçlanmadı.

HAYALLERİ VARDI ÖLDÜRÜLDÜ

Yaşanan korkunç cinayetlerin ikinci yılında, Ayşe Selen Ayla’nın arkadaşlarının öncülük ettiği İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, biraraya geldi. Ayla için stant oluşturan arkadaşları, daha sonra kırmızı karanfiller ve öldürülen arkadaşlarının resimleriyle okullarından olay yerine kadar sessizce yürüdü. Sessiz kalarak arkadaşlarının ölümünü protesto eden üniversiteli gençler, olayın yaşandığı sokakta Ayşe Selen Ayla’nın cesedinin bulunduğu noktaya karanfilleri ve resimlerini bıraktı. Bu sırada öğrencilerden bazılarının da gözyaşı döktükleri gözlendi.

Ayşe Selen Ayla’nın sınıf arkadaşlarından Cansu Karakız, anma törenine katılanlar adına konuştu. Karakız, "Ayşe’nin de tıpkı diğer can veren kurbanlar gibi hayalleri vardı. Gelecekten beklentileri vardı. Ama o kendisini bilmez bir katilin kurbanı oldu. Bugün ölümünün ikinci yılı ve bizler onu çok özledik. Ayşe Selen’i unutmayacağız. Katilin de iki yıldır süren yargılanmasının bir an önce sonlanmasını ve en ağır cezaya çarptırılmasını bekliyoruz. Sürecin sürüncemede kalmamasını istiyoruz. Ayşe Selen Ayla’yı, kalbimizde hep yaşatacağız" dedi.

Öğrenciler anma töneninin ardından Ayla’nın resimlerini yerde kalmaması için karanfillerden ayırıp tekrar yanlarına alarak geldikleri gibi sessizce dağıldı.



TY(İÖ/CK)