Olumsuz hava şartları nedeniyle diğer bögelerde paraşüt eğitimi için uygun ortam bulamayan 50 kişilik öğrenci grubu, Alanya'da buluştu. Ankara ve Konya'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim yapamayan çeşitli üniversitelerin havacılık kulübü üyeleri, güneşli bahar havasının hakim olduğu Alanya'da yamaç paraşütüyle atlayış yapmanın mutluluğunu yaşadı. Hacettepe ve Selçuk üniversitelerinin havacılık kulübü üyeleriyle Ankara'daki Özel İrtifa Uçuş Okulu'nun öğrencilerinden oluşan 50 paraşütçü, Alanya Kalesi'ndeki pistten eğitmenler eşliğinde atlayış yaptı. Sahile inen paraşütçüler, verilen aralarda denize girerek eğlendi.

Hacettepe Üniversitesi Havacılık Topluluğu eğitmeni Ümit Aydemir, kış aylarında Ankara ve İç Anadolu'da iklim şartları nedeniyle eğitim yapamadıklarını söyledi. Bu nedenle güney ve batı illerinde hava şartlarının uygun olduğu yerlere gelerek eğitim yaptıklarını anlatan Aydemir, şöyle dedi:

"Alanya'ya daha önce gelenlerin tavsiyesi üzerine ilk kez geldik. Atlayış noktasına ulaşmak için kullanılan güzergâh çok rahat. Kış şartları bizleri engellemiyor, sıcak bir iklim var. Kısa süreli eğitim çalışması faydalı oldu."

Konya Selçuk Üniversitesi'nde öğrenci olan Ömür Deniz Erdal, Konya'da kar nedeniyle uçamadıklarını, bu nedenle Alanya'yı tercih ettiklerini söyledi.