Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 Aralık 2011 günü düzenlenen 'Buradayım, irademe sahip çıkıyorum' mitinginin ardından sırtından vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Murat Elibol'u öldürdüğü iddia edilen Murat Erol hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Hazırlanan iddianamede, Diyarbakır'da BDP tarafından 7 Aralık 2011 günü düzenlenen 'Buradayım, irademe sahip çıkıyorum' mitinginin ardından bir grubun Bağlar İlçesi Lezgin Avcı caddesine doğru yürüyüşe geçtiği belirtildi. İddianamede, yürüyüş sonrası olayların çıktığı, şüpheli Murat Erol'un da Lezgin Avcı Caddesi üzerinde faaliyet gösteren 'Ensar Market ve İletişim' adlı iş yerine gösterici grubun saldırma ihtimaline karşı, arkadaşlarına yardım etmek amacıyla geldiği belirtildi. İddianamede, saat 16.00 sıralarında Murat Elibol'un Lezgin Avcı Caddesi'nde bir sokağa girdiği, maktulü gören şüphelinin arkasından aynı sokağa girdiği ve ele geçirilmeyen tabanca ile belirlenemeyen nedenle bir el ateş ederek ölümüne neden olduğu belirtildi.

HASTA HALDE EVDEN KALKIP İŞYERİNE GELMİŞ

Şüphelinin olayı kabul etmediği kaydedilen iddianamede, olay gününden bir gün önce şüphelinin hastalandığını ve işe gidemediğini, ancak olay günü ise hasta halde evinden kalkıp Ensar Market ve İletişim isimli iş yerine geldiği kaydedildi. Arkadaşlarının saldırıya uğrayabileceği ihtimaline karşı destek olmak amacıyla geldiği ifade edilen iddianamede, kamera kayıtlarında şüphelinin tezgah altından bir cismi üzerine alarak ayrıldığı, bu eylemin şüpheli tarafından gerçekleştirdiğine dair tanık anlatımları ve kamera kayıtlarında eşgalin şüpheliye ait olduğunun belirlendiğine yer verildi.

Savcılık, cinayet sanığı Murat Erol'un 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. İddianameyi kabul eden Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin önümüzdeki günlerde sanığı yargılamaya başlayacağı belirtildi.

FB(GG/COŞ)