Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Cilt Bakımı ve Güzellik Bölümü’nde eğitim gören 7 kız öğrenci ve velilerinin şok etkisi yapan 'çıplak masaja zorlanma' iddiaları, 2008 yılının mart ayında bir televizyon kanalındaki programda dile getirildi. Kız öğrenciler, 1.5 aylık staj döneminde hocalarından, Ege ve Akdeniz bölgesinde bağlantı kurdukları otellerin sauna ile hamamlarında turistlere masaj yaparak eğitimlerini tamamlamaları için baskı gördüklerini, uymayanların ise sınıflarını geçemediklerini ileri sürmüştü. Öğrenciler ayrıca, staj koşullarını kabul eden kız öğrencilerin, masaj sırasında çırılçıplak erkek turistlerin tacizine uğradığını iddia etti.

ÖĞRENCİLERE 160 BİN TL'LİK DAVA

Suçlanan sözleşmeli eğitmenler N.A. ve kardeşi M.A., iddialarını televizyon programlarında da dile getiren öğrencilerden E.A., T.B., M.Y. ve C.G. hakkında,  avukatları Ahmet Ökten aracılığıyla İstanbul Bakırköy 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde  160 bin lirlık tazminat davası açtı. Avukat Ökten mahkemeye verdiği dilekçede, N.A ve M.A.’nın idari soruşturmaya tabi tutulduklarını, soruşturma süresince ücretsiz izinli sayıldıkları için maddi kayıp yaşadıklarını, ayrıca manevi çöküntü içerisine girdikleri için de psikolojik tedavi görmek zorunda kaldıklarını ileri sürdü. Ayrıca, bekar olan müvekkillerinin iddialar üzerine tehdit aldığını, medeni durumlarının da yaşadıklarından etkilendiğini öne sürdü.

Yaklaşık 4 yıldır süren dava sonunda sözleşmeli eğitmenler N.A. ve kızkardeşi M.A.’nın, öğrencilerden 160 bin lira tazminat talepleri, hakim tarafından reddedildi.

KIZ ÖĞRENCİLER KARARA SEVİNDİ

Hukuk mücadelelerinde yıllar sonra da olsa haklı bulunmalarına çok sevindiklerini söyleyen kız öğrencilerden T.B., "İddiaları dile getirdikten sonra büyük tepki aldık. Bizlere hakarete varan saldırılarda bulundular. Güçlükle eğitimlerimizi tamamladık. Ama yılmadık. Bizce büyük bir zafer kazandık. En azından birden sonraki kız öğrenciler bu tür baskılara maruz kalmadan, sadece eğitimlerini almış oldular" diye konuştu.



TY(AÖ/COŞ)