Olay, iddiaya göre 21 Nisan 2012 günü saat 18.00'de merkez Palandöken İlçesi'nde meydana geldi. Atatürk Üniversitesine bağlı fakültelerde okuyan Lütfiye Z. (23), Begüm Ö. (20), Sevda Z. (21) ve Fatoş Ş.(23) arkadaşları Gülşen D.'yi (21) bir bahane ile Kadir Y.'ye ait 25 T 1719 plakalı taksiye bindirdi. Gülşen'in otomobile binmesi üzerine Sevda Z., taksici Kadir Y.'ye 'sür' diyerek arkadaşları ile birlikte gençkızı dövmeye başladı. Genç kızın çığlıklarının duyulmaması için de sürücü radyonun sesini sonuna kadar açtı. Begüm Ö. ve Lütfiye Z. taksinin arkasına oturtulan Gülşen'in kollarının tuttu, Sevda Z. ile birlikte diğer arkadaşları sopa ile vurdu. Fatoş Ş. de yaşananları cep telefonun kamerasıya kaydetti.

TEHDİT EDİP BIRAKTILAR 

İddiaya göre kızlar Gülşen'e "Seni bir otobüs dolusu erkekle memleketine kadar s... s... götürürüm. Eğer polise gidersen seni daha kötü yaparız" diye tehdit etti.

Issız bir yerde taksiden indirilen Gülşen, cep telefonu ile 112 acil ve polisi arayarak yardım istedi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Gülşen tedavi altına alındı.

Gülşen'in hastane polisine verdiği ifadenin ardından, şüpheli 4 üniversite öğrencisi ile taksi şoförü yakalandı. Genç kızlar, önce suçlamaları kabul etmedi ancak kamera kaydının ortaya çıkması üzerine ifadelerinde "Gülşen, Sevda'ya Murat Ç.'nin zorla cinsel saldırıda bulunduğu yolunda dedikodu çıkardı. Bunun üzerine Murat Ç. 'dövün, yaptığınızı da kayda alın ve bana gösterin' demesi üzerine harekete geçtik" dediler.

Bu ayrıntının ardından Murat Ç.'nin evinde yapılan aramada, cep telefonunda Gülşen D.'nin taksi içerisinde uğradığı saldırının görüntüleri ele geçirildi. Üniversiteli 4 kız 'İştirak halinde cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçundan, taksici ise yardım etmekten tutuklandı.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇİNCE SERBEST KALDILAR

Bugün 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan ilk duruşmaya şikayetçi Gülşen D. ile tutuklu 5 kişi ve Murat Ç. katıldı. Haklarında 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istenen üniversiteli öğrenciler ile taksici, mağdur Gülşen D.'nin davasından vazgeçmesi üzerine tahliye edildi. Tahliye kararı üzerine sevinçten ağlayan üniversiteliler ile taksici,   tutuksuz  yargılanacak.



HP(KS/COŞ)