Olay, 21 Kasım 2010 günü 05.00 sıralarında İzmir Kuzey Çevre Yolu Bornova geçişi viyadükleri altında meydana geldi. Eğitim masraflarını karşılamak için Alsancak Semti'ndeki barda çalışan Üniversite öğrencisi 25 yaşındaki E.E., Hocazade Cami karşısıdaki otobüs duraklarında zaman zaman karşılaştığı İ.O.D. ile otobüs beklediği sırada, 'Gidecekleri yere bırakma' bahanesiyle önlerinde duran iki kişinin kamyonetlerine bindi. Yola çıktıktan kısa süre sonra iki kişi, iddiaya göre İ.O.D.'yi tartakladıktan sonra yola attı. Bu sırada inmeye çalışan E.E.'yi zorla kamyonette tutan iki kişi viyadüklerin altında dövüp tecavüz etti.

Polis ekipleri, tecavüz şüphelileri 32 yaşındaki A.Y. ile 25 yaşındaki G.M.'yi yakaladı. E.E. ile para karşılığında birlikte olmak için anlaştıklarını ileri süren iki şüpheli mahkemece tutuklandı.

'RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞ' RAPORU

İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya E.E. gelmezken, haklarında 24'er yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar A.Y. ile G.M. ve tarafların avukatları ile E.E.'nin okul arkadaşları katıldı. Mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ıncı İhtisas Dairesi'nden gelen raporu okudu. Raporda, E.E.'DE olaydan dolayı 'Travma sonrası stres bozukluğu ve Deprasyon' denilen psikiyatrik bozukluğun tespit edildiği yer aldı.

SAVCI CEZALANDIRILMALARINI İSTEDİ

Sanık avukatları, Adli Tıp Genel Kurulu'ndan yeni rapor alınmasını istedi. Mağdurenin avakatı Can Canbek, müvekkilinin paylaşım sitesine tehdit amaçlı mailler yazıldığını ve buradan da takip edildiğini, yeni rapor alınmasına gerek olmadığını, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Savcı Kazım Arapoğlu, sanıklar G.M. ve A.Y'nin 'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'Cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama' suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatları süre istedi. Mahkeme heyeti yeni rapor alınması talebini redderken, duruşmayı karar için 6 Haziran'a erteledi.

GENÇ KIZA DESTEK

Tecavüze mağduru üniversiteli genç kıza destek olmak için İzmir Adliyesi'ne gelen okul arkadaşlarının da bulunduğu 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyesi bir grup, duruşma başlamadan önce, bina önünde basın açıklaması yaptı. Ellerinde, 'Tecavüzülerden hesap soracağız', 'Adalet biziz susmayacağız' ve 'Yaşasın kadın dayanışması' yazılı döviz bulunan grup adına açıklama yapan Deniz Adıbelli şunları söyledi:

"Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüzler, kadın cinayetleri gün geçtikçe artıyor. Plaftform üyesi kadın arkadaşlarımızın uğradığı cinsel saldırı 'münferit bir olay' değildir. Biliyoruz ki kadına karşı işlenen suçlarda devlet üzerine düşeni yapmak şöyle dursun, adeta bu suçları teşvik ediyor. Verilen cezalarda uygulanan indirimler bunun en net göstergesidir. Arkadaşımızın davasında da tecavüzcüler, kendilerinden öncekiler gibi tecavüzü inkar ederek, olmadık iddialarda bulunarak ceza indirimi uygulamasını sağlamaya çalışıyorlar. Kadınlara karşı işlenen suçlar, aile içerisinde olmadığı taktirde, tıpkı bu davada olduğu gibi meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Tecavüzcülere indirim değil ağır ceza verilmesin sağlamak üzere bu duruşmada ve bundan sonrakilerde adliye önünde olmaya devam edeceğiz."



BK(İÖ/COŞ)