Kaza, bugün saat 04.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Büyük İhsaniye Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde meydana geldi. Mersin Üniversitesi Mut Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nde okuyan bir grup kız öğrenci eğlenmek üzere Konya'daki arkadaşlarının yanına geldi. Gece yarısı arkadaşlarıyla birlikte bir bara giden öğrencilerden T.A., barda Mükerrem adlı bir gençle tanıştı. Sabah saatlerine kadar eğlenen T.A., bardan tanıştığı erkek arkadaşıyla birlikte çıkıp, otomobiline bindi. Bu sırada sınıf arkadaşı B.Ö. ise, T.A.'dan otomobilden inmesini istedi. Otomobilden inen T.A. ve B.Ö., tartışmaya başladı. Adının Mükkerrem olduğu öne sürülen sürücünün kullandığı ve plakası alınamayan otomobil, iddiaya göre geri manevra yaptığı sırada, T.A.'ya çarptı. T.A., kanlar içinde yere yığılırken, sürücü de otomobiliyle hızla olay yerinden uzaklaştı.

B.Ö., kanlar içinde kalan arkadaşı T.A.'nın baş uçuna oturup ambulans gelene kadar bekledi. Arkadaşını sakinleştirmek isteyen B.Ö. de sinir krizi geçirdi. T.A. ve B.Ö., ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan iki genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, kaçan sürücü aranıyor.

ŞİKAYETÇİYİM

Yapılan doktor kontrolünde 1.20 promil alkollü olduğunu saptanan T.A.'nin polise verdiği ilk ifadesinde, ''Üniversite öğrencisiyim ve sınıftaki kız arkadaşlarımla birlikte eğlenmek için Konya'ya geldik. Ben barda isminin Mükerrem olduğunu söyleyen bir kişiyle tanıştım. Sohbet ettik. Bardan birlikte çıkıp otomobiline bindiğimde, arkadaşım B.Ö., otomobilden inmemi söyledi. Ben indikten sonra B.Ö. ile tartışırken, Mükerrem otomobiliyle geri geri geldiği sırada bana çarptı. Ondan şikayetçiyim'' dediği öğrenildi. T.A.'nın tedavisi tamamlandıktan sonda taburcu edileceği belirtildi.



TY(İA/AAA)