İddiaya göre, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi M.T., bir hafta önce ayrıldığını söylediği erkek arkadaşı M.K. tarafından Pamukkale Üniversitesi Kampusü'nde dövüldü. Burnu kırılan M.K., hastaneye kaldırılarak tedavi edilirken, şikayetçi olduğu eski erkek arkadaşı karakolda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Arkadaşlarının dövülmesi üzerine çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Denizli Kadın Dayanışma Platformu, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde eylem ve basın açıklaması yaparak olayı protesto etti.

'Sokakta, kampüste, şiddet her yerde, şiddetinizle barışmayacağız' yazılı pankart açan platform üyeleri, 'Erkek vuruyor devlet onu koruyor', 'Susma haykır şiddete hayır', 'Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir' sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Burcu Özdoğan, kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün her geçen gün arttığına dikkat çekti. Özdoğan, "Her gün ortalama 5 kadın öldürülüyor, çocuk gelinler olmaya devam ediyor. Kocası, sevgilisi, ailesi ya da hiç tanımadığı bir erkek tarafından şiddet gören tecavüze uğrayan kadınlar koruma altına alınmıyor, yasalar düzenlenmiyor mevcut yasalar ise uygulanmıyor. Devletin yasalarla kadını koruma altına almadığı, adaletin suçluları yargılamadığı üstüne üstük tahrik indirimi gibi maddelerle erkeğin cezasının indirildiği ve kadının suçlu bulunduğu ülkemizde artık yeter diyoruz. Üniversiteli genç kadınlar olarak bizler yaşadığımız şiddet, taciz ve tecavüz olaylarında psikolojik destek ve yardım alabileceğimiz kadın olarak yaşadığımız sorunları paylaşabileceğimiz üniversite bünyesinde psikolojik danışmanlık ve rehberlik merkezinin açılmasını talep ediyoruz" dedi.

Özdoğan, bazı üniversitelerin bünyesinde bulunan merkezin kadınlar için oldukça gerekli olduğuna dikkati çekip, imza kampanyası düzenleyip merkezin Pamukkale Üniversitesi'nde de açılması için yönetimine vereceklerini söyledi.



ONB(AÖ/BT)